Despre Vinurile Spaniole

Producatorii de vin din Spania au o filozofie simpla cand vine vorba de vinul lor si aceasta este: VINUL NU TREBUIE PUS SPRE VANZARE DECAT ATUNCI CAND ESTE GATA DE A FI CONSUMAT, IN NICIUN CAZ MAI DEVREME.

Insa intrebarea de 100 de puncte este urmatoarea: cand sunt gata de degustat pe care sa le alegi? Avem noi cateva sugestii pentru voi!

Citeste mai mult „Despre Vinurile Spaniole”

Ziua Indragostitilor

Dragostea este una dintre cele mai rare si frumoase experiente de care ne putem bucura insa sunt convins ca nu toti iubim la fel. De ce spun asta? Deoarece oricat de egali am parea la o privire de ansamblu, cand ne concentram strict pe ceea ce ne place fiecaruia descoperim cu adevarat cine si cat de deosebiti suntem. Ar fi monoton sa fim toti la fel, nu?! Sa avem aceeasi relatie cu diferite persoane si sa simtim pentru fiecare exact aceleasi trairi cu aceeasi intensitate.

Citeste mai mult „Ziua Indragostitilor”

Distractiva si educativa degustare „orizontala”

Orizontala este o degustare comparativa de vinuri din acelasi soi de strugure, din acelasi an, dar din locuri diferite si/sau de la producatori diferiti. Deci nu are de a face cu degustatul vinului in pozitia orizontala. La o orizontala de vinuri avem ocazia sa descoperim tipicitatile de soi si particularitatile terroir-ului cat si maiestria, sau lipsa acesteia, din partea enologului.
Citeste mai mult „Distractiva si educativa degustare „orizontala””

Brut, extra brut, dry… Ce inseamna?

Obisnuiti cu denumirile vinurilor linistite (sec, demi sec, demi dulce si dulce) cand vine momentul sa cumparam vinuri spumante ne lovim de un alt set de clasificari care nu ne spune mare lucru la prima vedere, ba chiar mai mult, ne poate face sa ne simtim oarecum confuzi si de-a dreptul profani.

Insa nu trebuie sa ne facem griji deoarece la fel ca si in cazul vinurilor normale si la spumante clasificarea se face dupa nivelul de zaharuri pe care le contin. Asadar, cum ar zice francezul, “par exemple”:

Citeste mai mult „Brut, extra brut, dry… Ce inseamna?”