Stoc epuizat
Vin Rosu - Viña Chocalan - Gran Reserva Origen Cabernet Franc 2013

Vin Rosu - Viña Chocalan - Gran Reserva Origen Cabernet Franc 2013

Chile Maipo Valley, Chile
Cabernet Franc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2013
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Franc

Cabernet Franc de culoare rosu cu nuante violete, cu nas in care predomina aromele de cirese negre, coacaze, menta, cu indicii de piele. Paleta este rotunda, la fel de puternic aromata, avand taninuri fine si un final persistent.

Timp decantare: 2-3 ore


VIÑA CHOCALAN
Vina Chocalan este o crama aflata in celebra zona Maipo Valley si in Malvilla, in valea San Antonio. Crama detine 340 de hectare, fiind situata intr-un microclimat din Maipo Valley. Localizata la 35 de kilometri de Oceanul Pacific, serile sunt racoroase, iar briza marii creeaza un contrast intre zi si noapte, lasand fructul sa se coaca lent. Plantatiile sunt in forma de amfiteatru, astfel ca viile beneficeaza de diferite expuneri la soare, in functie de pozitiile acestuia.  Datorita localzarii in apropiere de doua ape, oceanul si raul Maipo, terroir-ul produce vinuri rosii intense, proaspete si cu aciditate naturala. 
mai mult...
Maipo Valley
Maipo Valley este una din cele mai importante regiuni vitivinicole din Chile datorita palmaresului sau de vinuri de calitate. Situata la sud de capitala- Santiago, Maipo Valley gazduieste cele mai bune vinuri din Chile. Deseori descrisa ca “Bordeaux de America de Sud” , Cabernet Sauvignon este fara indoiala cel mai apreciat soi de vin rosu din Maipo Valley, Chile.

Portofoliul de vinuri chiliene este impartit intre cele trei regiuni viticole ale arealului: Alto Maipo, Central Maipo si Maipo Bajo. Lista de vinuri din Maipo Valley va fi dominata de soiul Cabernet Sauvignon si de Carmenère un soi iconic chilean pentru vin rosu. Lista continua cu Merlot si Syrah pentru productia de vinuri rosii care este completata de vinuri albe obtinute din Chardonnay si Sauvignon Blanc.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Maipo Valley pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Cabernet Franc
Cabernet Franc este un soi de strugure frantuzesc, cu piele foarte inchisa, crescut si produs in numeroase regiuni viticole din lume. Soiul Cabernet Franc este considerat al treilea soi al regiunii Bordeaux, dupa Merlot si Cabernet Sauvignon, si este utilizat in multiple cupaje si red blends din intreaga lume, dand acele arome de tutun si condimente inchise la culoare. Vinul obtinut din Cabernet Franc este unul lejer, cu corp mediu, ce are caracteristici vegetale, in special aroma de ardei gras verde. Din acest motiv, Cabernet Franc este de multe ori cofundat cu un Cabernet Sauvignon tanar sau chiar Carmenere.
mai mult...