Vin Alb - Alois Lageder - Pinot Grigio DOC 2019

Italia Trentino-Alto Adige, Italia
Pinot Grigio
Pret
117,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Grigio

Pinot Grigio 2019 este un vin luminos de culoare galben-pai cu reflexii aurii in margini. Buchetul din nas este delicat si mineral dominat de note fructate (piersica si pepene galben) completate de mirodenii. Gustul este foarte fructat iar postgustul este proaspat si savuros.

Asocieri culinare: preparate culinare din carne alba, peste proaspat, platouri din fructe de mare si salate.

Maturare: 4 luni pe drojdii.


ALOIS LAGEDER
“Cultivating nature as a habitat of life.” Alois Lageder este o podgorie de familie care se ghideaza dupa principii biodinamice. Abordarea lor holistica este reflectata atat in activitatile vitivinicole cat si in relatia armonioasa cu mediul inconjurator. Misiunea lor e aceea de a crea vinuri de cea mai buna calitate care sa reflecte autenticitatea, unicitatea si culoarea locului.
mai mult...
Trentino-Alto Adige
Trentino - Alto Adige este o regiune viticola asezata in punctul cel mai nordic al Italiei, la granita cu Austria. Vinurile produse in Trentino - Alto Adige reflecta autenticitatea si traditiile locului fiind produse in mare parte din soiuri de struguri de origine germanica (Müller-Thurgau si Sylvaner) si soiuri autohtone (Schiava). Pe langa vinuri traditionale, Trentino - Alto Adige produce vinuri de calitate superioara obtinute din soiuri internationale: Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc plus alte soiuri de struguri pentru vinuri rosii din Bordeaux.
mai mult...
Pinot Grigio
Pinot Grigio este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Este originar din Burgundia, Franta dar raspandit in regiuni viticole din intreaga lume. Un vin alb obtinut din Pinot Gris este generos in arome fructate cu indicii de mirodenii dulci si fum. Este un soi de struguri cu aciditate relativ scazuta si nivel de zahar mai ridicat. Cele mai cunoscute regiuni viticole in care vom gasi vinuri Pinot Gris de calitate superioara sunt: Pfalz, Germania si Alsacia, Franta.
mai mult...