Stoc epuizat
Vin Alb - Anton Bauer - Ried Kirchthal Grüner Veltliner 2019
91FM

Vin Alb - Anton Bauer - Ried Kirchthal Grüner Veltliner 2019

Austria Wagram, Austria
Grüner Veltliner
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Grüner Veltliner

Ried Kirchthal Grüner Veltliner 2019 produs de crama Anton Bauer are culoarea galben-verzui stralucitor, nas fin si elegant cu note seducatoare de mere coapte si fructe tropicale acompaniate de note de ghimbir, tarhon si fagure de miere, gust savuros, complex si foarte proaspat. Finalul fructat si revigorant deconspira potentialul excelent de apreciere in timp al acestui Grüner Veltliner.

Asocieri culinare: branzeturi maturate moi, preparate din carne de pui, vitel si porc, legume soté si peste

Potential invechire: 2025


ANTON BAUER
Imbinarea sinuoasa dintre traditie si modernitate, impreuna cu particularitatile deosebite ale terroir-ului Wagram din Austria, ofera vinurilor Anton Bauer un caracter bogat si complex, precum si o aciditate fructata interesanta. Anton Bauer reprezinta a patra generatie de viticultori a familiei sale. Cele 29 de de hectare pe care le are crama i-au oferit posibilitatea de a cultiva la cel mai inalt nivel atat soiuri austriece cat si internationale. Din 1992 cand a preluat partial (doar 3,2 hectare) a demonstrat an de an ca ambitia si pasiunea sa pentru vinul de cea mai buna calitate sunt reteta de succes care sta azi la baza realizarilor cramei.
mai mult...
Wagram
Wagram (Donauland) este o regiune vitivinicola situata pe malurile Dunarii in nord-estul Austriei. Regiunea este ideala pentru cultivarea soiului autohton Grüner Veltliner din care se obtin cele mai bune vinuri albe din Austria. Palmaresul de vinuri albe din Wagram este completat cu succes de vinuri obtinute din soiul Roter Veltliner iar din soiurile Zweigelt si Pinot Noir se obtin vinuri rosii austriece de calitate. Totodata arealul produce o gama de vinuri de desert “ice wine”.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Wagram, Austria pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Grüner Veltliner
Grüner Veltliner este un soi de strugure originar din Austria din care se obtin vinuri albe. General vorbind un vin obtinut din Grüner Veltliner va avea note de citrice (lamaie si grapefruit) completate de note fructate, vegetale si indicii de piper.
mai mult...