Stoc epuizat
Vin Alb - Anton Bauer - Riesling Alte Reben 2017
93FM

Vin Alb - Anton Bauer - Riesling Alte Reben 2017

Austria Wagram, Austria
Riesling
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Riesling

Riesling Alte Reben 2017 produs de crama Anton Bauer este un vin limpede de culoare galben pai intens. Nas seducator si generos in care se remarca notele de caise si piersici coapte, fagure de miere si indicii placute de Botritis. Gust are o aciditate savuroasa si o structura densa cu arome de fructe tropicale, miere de salcam si indicii de maie coapta. Postgustul este prelung si fructat.

Asocieri culinare: branzeuturi maturate moi, preparate asiatice, pui cu sos de lamaie, schnitzel de vitel si legume la gratar


ANTON BAUER
Imbinarea sinuoasa dintre traditie si modernitate, impreuna cu particularitatile deosebite ale terroir-ului Wagram din Austria, ofera vinurilor Anton Bauer un caracter bogat si complex, precum si o aciditate fructata interesanta. Anton Bauer reprezinta a patra generatie de viticultori a familiei sale. Cele 29 de de hectare pe care le are crama i-au oferit posibilitatea de a cultiva la cel mai inalt nivel atat soiuri austriece cat si internationale. Din 1992 cand a preluat partial (doar 3,2 hectare) a demonstrat an de an ca ambitia si pasiunea sa pentru vinul de cea mai buna calitate sunt reteta de succes care sta azi la baza realizarilor cramei.
mai mult...
Wagram
Wagram (Donauland) este o regiune vitivinicola situata pe malurile Dunarii in nord-estul Austriei. Regiunea este ideala pentru cultivarea soiului autohton Grüner Veltliner din care se obtin cele mai bune vinuri albe din Austria. Palmaresul de vinuri albe din Wagram este completat cu succes de vinuri obtinute din soiul Roter Veltliner iar din soiurile Zweigelt si Pinot Noir se obtin vinuri rosii austriece de calitate. Totodata arealul produce o gama de vinuri de desert “ice wine”.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Wagram, Austria pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Riesling
Soi de struguri foarte aromat si fructat, Riesling este unul dintre cele mai importante soiuri de struguri de vin alb. Riesling isi are originile de-a lungul raului Rin, mai exact la granita dintre Alsacia (Franta) si Germania iar aromele tipice acestui soi pot varia de la citrice, mar verde si piersici, la caise si mango sau chiar guava plus celebra nota de petrol.
mai mult...