Stoc epuizat
Vin Alb - Anton Bauer - Roter Veltliner Feuersbrunn 2018
91FM

Vin Alb - Anton Bauer - Roter Veltliner Feuersbrunn 2018

Austria Wagram, Austria
Roter Veltliner
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Roter Veltliner

Roter Veltliner Feuersbrunn 2018 produs de crama Anton Bauer are un aspect limpede, stralucitor de culoare galben pal cu reflexii aurii in margini. Nas fin si fructat in care se remarca notele de piersici, caise, mere verzi, mango si lamaie dupa care apar notele de mirodenii si lemn . Gustul este echilibrat, onctuos si elegant cu o aciditate savurosa si postgust prelung, fructat si revigorant. 

Asocieri culinare: branzeturi proaspete si maturate moi, paste si risotto cu legume, peste si crustacee

Maturare: 6 luni in baric


ANTON BAUER
Imbinarea sinuoasa dintre traditie si modernitate, impreuna cu particularitatile deosebite ale terroir-ului Wagram din Austria, ofera vinurilor Anton Bauer un caracter bogat si complex, precum si o aciditate fructata interesanta. Anton Bauer reprezinta a patra generatie de viticultori a familiei sale. Cele 29 de de hectare pe care le are crama i-au oferit posibilitatea de a cultiva la cel mai inalt nivel atat soiuri austriece cat si internationale. Din 1992 cand a preluat partial (doar 3,2 hectare) a demonstrat an de an ca ambitia si pasiunea sa pentru vinul de cea mai buna calitate sunt reteta de succes care sta azi la baza realizarilor cramei.
mai mult...
Wagram
Wagram (Donauland) este o regiune vitivinicola situata pe malurile Dunarii in nord-estul Austriei. Regiunea este ideala pentru cultivarea soiului autohton Grüner Veltliner din care se obtin cele mai bune vinuri albe din Austria. Palmaresul de vinuri albe din Wagram este completat cu succes de vinuri obtinute din soiul Roter Veltliner iar din soiurile Zweigelt si Pinot Noir se obtin vinuri rosii austriece de calitate. Totodata arealul produce o gama de vinuri de desert “ice wine”.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Wagram, Austria pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Roter Veltliner
Roter Veltliner este un soi de strugure originar din Austria din care se obtin vinuri albe de calitate. Un vin alb Roter Veltliner de calitate va avea un nas fin si fructat (piersici, caise, mere verzi, mango si lamaie) continuat de note piperate si indicii de lemn dulce. Este un vin onctuos si elegant cu o aciditate savurosa. Pe langa Austria, soiul de struguri Roter Veltliner se gaseste si in Slovacia si Ungaria.
mai mult...