Stoc epuizat
Vin Rosu - Anton Bauer - Zweigelt Feuersbrunn 2017

Vin Rosu - Anton Bauer - Zweigelt Feuersbrunn 2017

Austria Wagram, Austria
Zweigelt
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Zweigelt

Zweigelt Feuersbrunn 2017 produs de crama Anton Bauer este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini. Nas fructat cu accent pe cirese si zmeura cu note subtile de ierburi aromate si violete ne invita sa-l savuram si sa descoperim ca are un gust cu o structura medie, textura catifelata si taninuri rotunde. Remarcam arome de ciocolata neagra si o subtila mineralitate pe langa notele evidente de fructe rosii. Postgustul merge la unison cu gustul fiind fructat si prelung. 

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure, preparate din carne de pui, porc, vitel, paste si risotto 

Maturare: 16 luni in baric


ANTON BAUER
Imbinarea sinuoasa dintre traditie si modernitate, impreuna cu particularitatile deosebite ale terroir-ului Wagram din Austria, ofera vinurilor Anton Bauer un caracter bogat si complex, precum si o aciditate fructata interesanta. Anton Bauer reprezinta a patra generatie de viticultori a familiei sale. Cele 29 de de hectare pe care le are crama i-au oferit posibilitatea de a cultiva la cel mai inalt nivel atat soiuri austriece cat si internationale. Din 1992 cand a preluat partial (doar 3,2 hectare) a demonstrat an de an ca ambitia si pasiunea sa pentru vinul de cea mai buna calitate sunt reteta de succes care sta azi la baza realizarilor cramei.
mai mult...
Wagram
Wagram (Donauland) este o regiune vitivinicola situata pe malurile Dunarii in nord-estul Austriei. Regiunea este ideala pentru cultivarea soiului autohton Grüner Veltliner din care se obtin cele mai bune vinuri albe din Austria. Palmaresul de vinuri albe din Wagram este completat cu succes de vinuri obtinute din soiul Roter Veltliner iar din soiurile Zweigelt si Pinot Noir se obtin vinuri rosii austriece de calitate. Totodata arealul produce o gama de vinuri de desert “ice wine”.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Wagram, Austria pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Zweigelt
Zweigelt este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii. Am putea spune ca este cel mai cultivat soi de struguri din Austria iar cele mai bune vinuri rosii Zweigelt le vom gasi in regiunea viticola Neusiedlersee. Zweigelt austriac este este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini, nas expresiv in care predomina note de cirese, zmeura, lemn dulce, violete si piper negru.
mai mult...