Stoc epuizat
Vin Rosu - Aurelia Visinescu - Anima Cabernet Sauvignon 2007

Vin Rosu - Aurelia Visinescu - Anima Cabernet Sauvignon 2007

Romania Dealu Mare, Romania
Cabernet Sauvignon
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2007
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Anima Cabernet Sauvignon 2007 este un vin de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini. Buchetul din nas este generos in note de coacaze negre coapte, prune uscate completate de note specifice maturarii la baric: vanilie. Gustul este echilibrat, cu arome de cafea si scortisoara iar postgustul este persistent.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.


AURELIA VISINESCU
Aurelia Visinescu este o crama din regiunea viticola Dealu Mare, Romania, celebra in mare parte pentru colectiile de vinuri Anima, Artisan, Nomad, Signum si Karakter. Infiintata in anul 2003, crama se axeaza pe productia de vinuri rosii obtinute din soiurile de struguri Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah si vinuri albe obtinute din soiurile Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio.
mai mult...
Dealu Mare
Situate in sudul Romaniei , Podgoriile Dealu Mare se intind pe judetele Prahova si Buzau . Este cea mai compacta si mai mare zona de cultivare a vitei de vie din Romania. Arealul se imparte in 8 centre DOC.

Crama Basilescu se lauda cu vinuri specifice de Dealu Mare incarcate cu traditii. Soiurile de struguri folosite in producerea acestui vin romanesc sunt: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgun Mare, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Riesling Italian, Tamaioasa Romaneasca si Busuioaca de Bohotin. Un alt centru important de vinuri de Dealu Mare este Davino, o podgorie construita in 2003 care are in palmares cele mai bune vinuri rosii romanesti. Davino produce atat monosepaje cat si vinuri cupajate din cate trei soiuri de struguri: vin alb din Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Italian Riesling respectiv vin rosu, celebrul Flamboyant, din Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon. Lacerta este de asemenea o podgorie specializata in principal pe vinuri rosii din Dealu Mare. Soiurile predominante sunt:Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Merlot, Blaufraenkisch pentru vin rosu si Feteasca Alba, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Rhein Riesling pentru vin alb.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Dealul Mare pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...