Produse BAROSSA INK

BAROSSA INK

Grant Burge Wines dateaza din martie 1855 cand John Burge a emigrat din Anglia in Australia unde a descoperit dragostea pentru vinuri. John si-a transmis talentul din generatie in generatie ajungand in prezent la Grant ce a adus prestigiu cramei in secolul XXI, acesta reusind sa creeze vinuri extrem de impresionante, unele cu culori atat de inchise incat se aseamana cu cerneala motiv pentru care li s-a dat numele de Ink.

Printre soiuri de struguri plantate in podgoriile cramei se regasesc Shiraz, Grenache, Mourvedre, Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay si Sauvignon Blanc. 

Locatie: Barossa Valley, Australia Clima: mediteraneana, cu ierni reci, ploi generoase de primavara si veri calde Sol: La 200-250m deasupra nivelului marii, solul este bogat in lut si argila, de culoare rosu maroniu, aluvionar (ideal pentru cresterea boabelor rosii) iar la 500m deasupra nivelului marii solul este mai stancos, gri, acid cu sisturi solide.

Vinificare: Gama lor este extrem de variata incepand de la vinuri spumante si rose si ajungand la vinuri rosii clasice cum sunt Shiraz sau Grenache si alte vinuri fortifiate.Strugurii sunt culesi manual pentru a diminua riscul de deteriorare a boabelor dupa care sunt dusi la presat pentru a extrage sucul si sunt tinuti la temperaturi scazute pentru a se sigura ca aroma delicata a fructelor este pastrata corespunzator.