Stoc epuizat
Vin Rose - Basilescu - Eclipse Burgund Roze 2018

Vin Rose - Basilescu - Eclipse Burgund Roze 2018

Romania Dealu Mare, Romania
Burgund Mare
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Demisec
Culoare
Rose
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Burgund Mare

CB Roze este un vin sec limpede de culoare roz-portocaliu obtinut din Feteasca Neagra. Parfumul in nas este predominat de note fructate de padure si citrice completate de indicii de scortisoara si cuisoare. Gustul amplu si armonios cu tanini moi rotunjiti de arome fructate si condimente, iar postgustul este elegant si persistent.


BASILESCU

Crama Basilescu a fost readusa la viata in anul 2008 si se afla in regiunea Dealu Mare, remarcandu-se prin unicitatea terroir-ului, data de sol, clima, pozitionare si tehnici de vinificatie.

Basilescu dispune de 60 de hectare pe care le cultiva cu atentie si unde a fost refacuta fabrica de vinuri, imbinandu-se astfel tehnici moderne cu traditii vechi. Crama Basilescu cultiva diverse soiuri de vin, printre care si: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgun Mare, Feteasca Regala, Feteasca Alba sau Tamaioasa Romaneasca.

Ca si vinificator o avem pe Mihaela Cernat.

mai mult...
Dealu Mare
Situate in sudul Romaniei , Podgoriile Dealu Mare se intind pe judetele Prahova si Buzau . Este cea mai compacta si mai mare zona de cultivare a vitei de vie din Romania. Arealul se imparte in 8 centre DOC.

Crama Basilescu se lauda cu vinuri specifice de Dealu Mare incarcate cu traditii. Soiurile de struguri folosite in producerea acestui vin romanesc sunt: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgun Mare, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Riesling Italian, Tamaioasa Romaneasca si Busuioaca de Bohotin. Un alt centru important de vinuri de Dealu Mare este Davino, o podgorie construita in 2003 care are in palmares cele mai bune vinuri rosii romanesti. Davino produce atat monosepaje cat si vinuri cupajate din cate trei soiuri de struguri: vin alb din Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Italian Riesling respectiv vin rosu, celebrul Flamboyant, din Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon. Lacerta este de asemenea o podgorie specializata in principal pe vinuri rosii din Dealu Mare. Soiurile predominante sunt:Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Merlot, Blaufraenkisch pentru vin rosu si Feteasca Alba, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Rhein Riesling pentru vin alb.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Dealul Mare pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Burgund Mare
Burgund Mare sau Blaufrankisch este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii. Cele mai reprezentative vinuri rosii Blaufrankisch se produc in Austria si Germania, iar la noi in tara il vom gasi in podgoriile Minis cu denumirea de Burgund Mare. Un vin rosu obtinut din soiul Burgund Mare este de culoare rosu rubiniu inchis. Buchetul din nas este fructat si floral. Gustul este amplu si savuros cu taninuri ridicate si arome de mure, cirese negre si piper.
mai mult...