Stoc epuizat
Vin Alb - Basilescu - Eclipse Tamaioasa Romaneasca 2017

Vin Alb - Basilescu - Eclipse Tamaioasa Romaneasca 2017

Romania Dealu Mare, Romania
Tamaioasa Romaneasca
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Dulce
Culoare
Alb
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Tamaioasa Romaneasca

Tamaioasa Romaneasca 2017 din gama Eclipse este un vin dulce limpede de culoare galben-auriu. Mirosul in nas ce aminteste de fagure de albine si flori de tei se completeaza armonios cu gustul placut si catifelat in care aroma de miere de salcam este predominanta. Finalul este persistent si savuros.


BASILESCU

Crama Basilescu a fost readusa la viata in anul 2008 si se afla in regiunea Dealu Mare, remarcandu-se prin unicitatea terroir-ului, data de sol, clima, pozitionare si tehnici de vinificatie.

Basilescu dispune de 60 de hectare pe care le cultiva cu atentie si unde a fost refacuta fabrica de vinuri, imbinandu-se astfel tehnici moderne cu traditii vechi. Crama Basilescu cultiva diverse soiuri de vin, printre care si: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgun Mare, Feteasca Regala, Feteasca Alba sau Tamaioasa Romaneasca.

Ca si vinificator o avem pe Mihaela Cernat.

mai mult...
Dealu Mare
Situate in sudul Romaniei , Podgoriile Dealu Mare se intind pe judetele Prahova si Buzau . Este cea mai compacta si mai mare zona de cultivare a vitei de vie din Romania. Arealul se imparte in 8 centre DOC.

Crama Basilescu se lauda cu vinuri specifice de Dealu Mare incarcate cu traditii. Soiurile de struguri folosite in producerea acestui vin romanesc sunt: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgun Mare, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Riesling Italian, Tamaioasa Romaneasca si Busuioaca de Bohotin. Un alt centru important de vinuri de Dealu Mare este Davino, o podgorie construita in 2003 care are in palmares cele mai bune vinuri rosii romanesti. Davino produce atat monosepaje cat si vinuri cupajate din cate trei soiuri de struguri: vin alb din Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Italian Riesling respectiv vin rosu, celebrul Flamboyant, din Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon. Lacerta este de asemenea o podgorie specializata in principal pe vinuri rosii din Dealu Mare. Soiurile predominante sunt:Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Merlot, Blaufraenkisch pentru vin rosu si Feteasca Alba, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Rhein Riesling pentru vin alb.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Dealul Mare pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Tamaioasa Romaneasca
Tamaioasa Romaneasca este un soi de strugure antic originar din Grecia cultivat de mai bine de doua milenii in spatiul romanesc. Gama de vinuri obtinute din soiul Tamaioasa Romaneasca sunt in mare parte dulci, de culoare galben-auriu. Nasul este expresiv si parfumat dominat de note de trandafiri, busuioc si pepene galben iar gustul este echilibrat cu arome de miere.
mai mult...