Vin Rosu - Beau Vigne - Hero Syrah 2016
94CT

Vin Rosu - Beau Vigne - Hero Syrah 2016

SUA Sonoma Valley, SUA
Syrah
Pret
468,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Syrah

Hero Syrah 2016 se incadreaza perfect in categoria vinurilor rosii californiene cu mult corp, explozie de fructe de padure in nas si postgust persistent.

Are culoarea rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini, nas generos in note de fructe de padure (mure, afine si zmeura) completate de note vegetale (masline si rozmarin) plus indicii de maturare la baric (ciocolata, lemn dulce, cuisoare, vanilie si piper). Gustul este amplu, cu taninuri medii si arome persistente de fructe negre de padure si mirodenii, iar postgustul se resimte prelung si usor piperat.

Asocieri culinare: ideal cu steak la grill si carne de vanat, branzeturi maturate dure si legume caramelizate

Maturare: 18 luni in baricuri din stejar frantuzesc

Temperatura optima de servire: 15-18 grade Celsius

Potential de invechire: pana in 2030

Rated 4.40 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


BEAU VIGNE
“One of my favorite wineries, Beau Vigne’s vineyard sits at a high elevation in the southern Napa Valley, back Soda Canyon Road, overlooking the Pritchard Hill Gap as well as the Stagecoach Vineyard. The AVA for these wines is Atlas Peak and the soils are all volcanic origin. This winery is currently on a qualitative roll.” Robert Parker
mai mult...
Sonoma Valley
Sonoma Valley- “Valea Lunii”- este o regiune vitivinicola la sud de Departamentul Sonoma la limita dintre orasul Sonoma si Muntii Mayacamas. Portofoliul de vinuri din Sonoma Valley, California se remarca in special prin vinuri albe si vinuri rosii californiene obtinute din soiurile Chardonnay si Pinot Noir. Lista de vinuri SUA din Sonoma Valley continua prin vinuri rosii de calitate obtinute din strugurii Cabernet Sauvignon si Zinfandel.

Palmaresul de vinuri din Sonoma Valley, California se datoreaza pozitionarii regiunii pe pantele abrupte si inalte de 500 m creand conditii optime pentru vita de vie.Imortalizata de autorul Jack London in 1913 in romanul “The Valley of the Moon”, arealul este unul plin de istorie si frumusete naturala

Mai jos avem o selectie de vinuri din Sonoma Valley pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Syrah
Syrah este un soi de strugure rosu provenit din Franta, de pe valea Rohne-ului. In lumea noua, strugurele Syrah a fost dezvoltat intr-un vin diferit, numit Shiraz. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Fiind un vin traditional frantuzesc, Syrah exprima in tinerete arome florale, iar odata cu trecerea timpului, acesta dezvolta arome de piper alb si negru, note ierboase, piele si fum.
mai mult...