Stoc epuizat
Vin Rosu - Bel Colle - Barolo D.O.C.G. Simposio 2015
94WF
93WE
17JR
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards 2017 acest vin a obtinut medalia de argint.

Vin Rosu - Bel Colle - Barolo D.O.C.G. Simposio 2015

Italia Piemonte, Italia
Nebbiolo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Nebbiolo

Barolo Simposio 2015 este un vin de culoare rosu grena cu tente portocalii obtinut 100% din Nebbiolo. Parfumul in nas este eteric/vaporos cu note fructate si florale completate de tonuri condimentate, vanilie, ciocolata, lemn dulce si piper. Pe palatin se simte un gust robust si catifelat cu tanini rotunzi si un postgust indraznet, usor picant si persistent.

Maturare: 36 de luni in baricuri frantuzesti  

Asocieri culinare: carne rosie, vanat, branzeturi maturate

Temperatura optima de servire: 18-20 grade Celsius

Perioada optima de degustare: pana in 2030

Pentru a fi servit si savurat la potentialul sau maxim necesita aerisire si 2 ore decantare!


BEL COLLE
Adepti ai vinului ecologic, ai recoltarii manuale, presarii lente a strugurilor si a macerarii echilibrate, fratii Franco si Carlo Pontiglione impreuna cu enologul cramei Bel Colle, Giuseppe Priola, obtin un vin traditional piemontez, crescut pe colinele din Verduno, de cea mai inalta calitate. Intregul proces echilibreaza si armonizeaza vinul, de la imbuteliere la servirea acestuia, accentuand culoarea rosu vibrant cu tente rozalii si nuante portocalii pe masura ce se matureaza.  Domeniul viticol se afla pe un amfiteatru natural expus in partea de sud-vest spre soarele de miazazi, acolo unde microclimatul permite crearea unui Barolo aromat, delicat si in acelasi timp mentinand un echilibru perfect intre corpolenta si tanini. 
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Nebbiolo
Nebbiolo este un soi de strugure nobil originar din Piemonte, Italia din care se obtin iconicele vinuri rosii Barolo si Barbaresco. Specificitatea acestor vinuri rosii obtinute din soiul Nebbiolo consta in aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool.General vorbind un vin Nebbiolo are nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile.
mai mult...