Stoc epuizat
Vin Dulce - Beres Tokaji - Edes Szamorodni 2015

Vin Dulce - Beres Tokaji - Edes Szamorodni 2015

Ungaria Tokaj, Ungaria
Furmint
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Dulce
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
500 ML
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Furmint

Edes Szamorodni de culoare galben lamaie, cu nas expansiv in care se gasesc arome de fruct galben, scortisoara, nucsoara si propolis. In gust descoperim o aciditate echilibrata ce pune in valoare aromele de citrice, grepfrut si martipan.

Aciditate medie: 6,7g/litru

Zahar rezidual: 77g/litru


BERES TOKAJI
Crama BERES TOKAJI din celebra regiune Tokaj din Ungaria a fost infiintata in anul 2003 de catre familia Beres. Stilul de vinificare este unul dinamic ce imbina metode traditionale de productie cu cele moderne, utilizand cea mai noua tehnologie. Datorita terroir-ului complex, a microclimatului si a metodelor blande si atente de productie, astazi, crama Beres Tokaji are o gama variata de vinuri, apreciate la nivel international.
mai mult...
Tokaj
Tokaj este cea mai renumita regiune vitivinicola de pe teritoriul Ungariei datorita nectarului creat sub forma unui vin de desert Tokaji. Regiunea se situeaza in nord-estul Ungariei la granita cu Slovacia. Centrele importante ale productiei de vinuri din Tokaj se afla in orasele Mad, Tacal si Tokaj. Soiurile de struguri din care se creaza renumitele vinuri de desert sunt: Furmint, Harslevelu si Sárga Muskotály (Muscat Blanc),in aceasta ordine de importanta.

Incepand cu sec 21, Tokaj a inceput sa se remarce si pentru vinuri seci. In general, aceste vinuri de calitate sunt etichetate cu numele soiului din care sunt create. Furmint este soiul care domina arealul Tokaj si este responsabil pentru crearea unora dintre cele mai complexe si mai longevive vinuri din lume.

mai mult...
Furmint
Furmint este un soi de strugure din Tokaj, Ungaria din care se obtin cele mai bune vinuri dulci Tokaji. Un vin dulce Tokaji obtinut din soiul Furmint va fi un vin corpolent de culoarea chihlimbarului,cu un echilibru perfect intre aciditate, zahar si alcool. Gustul va fi dominat de arome de caise, mango si fructe exotice completate de o nuanta aparte rezultata din procesul de botritizare. Din Furmint se pot obtine si vinuri albe seci exceptionale.
mai mult...