Stoc epuizat
Vin Alb - Beres Tokaji - Sargamuskotaly 2016

Vin Alb - Beres Tokaji - Sargamuskotaly 2016

Ungaria Tokaj, Ungaria
Sargamuskotaly (Moscato Giallo)
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
11%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sargamuskotaly (Moscato Giallo)

Vin de culoare galben pai, cu nas debordant, floral, in care se disting note de flori de vita si de soc, completate de caise si pere. Gustul este lung si savuros, cu arome de citrice si mere verzi, grefate pe o structura sustinuta de o aciditate reconfortanta.


BERES TOKAJI
Crama BERES TOKAJI din celebra regiune Tokaj din Ungaria a fost infiintata in anul 2003 de catre familia Beres. Stilul de vinificare este unul dinamic ce imbina metode traditionale de productie cu cele moderne, utilizand cea mai noua tehnologie. Datorita terroir-ului complex, a microclimatului si a metodelor blande si atente de productie, astazi, crama Beres Tokaji are o gama variata de vinuri, apreciate la nivel international.
mai mult...
Tokaj
Tokaj este cea mai renumita regiune vitivinicola de pe teritoriul Ungariei datorita nectarului creat sub forma unui vin de desert Tokaji. Regiunea se situeaza in nord-estul Ungariei la granita cu Slovacia. Centrele importante ale productiei de vinuri din Tokaj se afla in orasele Mad, Tacal si Tokaj. Soiurile de struguri din care se creaza renumitele vinuri de desert sunt: Furmint, Harslevelu si Sárga Muskotály (Muscat Blanc),in aceasta ordine de importanta.

Incepand cu sec 21, Tokaj a inceput sa se remarce si pentru vinuri seci. In general, aceste vinuri de calitate sunt etichetate cu numele soiului din care sunt create. Furmint este soiul care domina arealul Tokaj si este responsabil pentru crearea unora dintre cele mai complexe si mai longevive vinuri din lume.

mai mult...
Sargamuskotaly (Moscato Giallo)
Sargamuskotaly sau Moscato Giallo) face parte din familia de struguri antici Muscat. In mare parte il vom gasi in regiunea viticola Alto Adige, Italia si Tokaj, Ungaria. Gama de vinuri Moscato Giallo sunt expresive si parfumate, dominate de note de fructe tropicale si mere gutui. Gustul este aromat si mineral.
mai mult...