In sfarsit se simte venirea primaverii. Zilele sunt mai lungi, soarele incepe si el sa incalzeasca din ce in ce mai puternic iar noi ne gandim sa facem putin “curat” prin garderoba si nu numai. In materie de vinuri, primavara poate fi vazuta ca o perioada de tranzitie. Inca nu e chiar sezonul spumantelor in pahare reci si parca nici nu ai renunta la vin rosu care de altfel iti place atat de mult.
Din fericire specialistii ReWine s-au gandit la acest aspect si-au pregatit pentru tine o selectie de vinuri bune, bogate in arome fructate si florale, ca o zi insorita de primavara.
Vinuri rosii Primitivo
Daca esti fan vinuri rosii fructate si corpolente, un vin rosu obtinut din soiul de strugure Primitivo este exact ce-ti trebuie. Vinul Primitivo este usor de recunoscut dupa notele expresive de fructe negre, condimente si mirodenii dulci acompaniate de note de fructe confiate si frunze de tutun uscat. Daca ti-am starnit curiozitatea si vrei sa stii mai multe despre cele mai bune vinuri rosii din sudul Italiei, te invit sa citesti articolul “Primitivo di Manduria si Primitivo in general”.
Asocieri culinare: miel, vanat, mistret, friptura de vita, branzeturi maturate dure si legume caramelizate.
Vinuri rosii Pinot Noir
Primavara e mai frumoasa cu o sticla de vin rosu Pinot Noir si un platou de branzeturi langa. Si, desi in Burgundia si Champagne soiul isi atinge potentialul maxim, mai exista regiuni viticole in care din soiul Pinot Noir se obtin vinuri rosii de calitate exceptionala.
General vorbind cel mai bun vin rosu Pinot Noir se remarca printr-un buchet aromatic savuros ce abunda in note de cirese, hibiscus, petale de trandafiri, ciuperci de padure si indicii minerale. Daca iti surade ideea, te invit sa incerci o parte din selectia noastra de vinuri rosii Pinot Noir si poate mai arunci un ochi peste articolul “Totul despre Pinot Noir”.
Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui,carne rosie si legume caramelizate.
Vinuri rosé
Primavara asta privim viata in nuante rosé. La Rewine sezonul florilor te intampina cu o selectie de vinuri rosé special alese pentru tine. Daca iti plac vinurile rosé delicate si proaspete imbracate in arome subtile de fructe si parfum de flori, ai ajuns exact unde trebuie! Iar pentru mai multe idei care sa te inspire, citeste “Cum alegem cel mai bun vin rosé”.
Asocieri culinare: aperitive, carne de vitel sau rata la grill, fructe de mare, bucataria mediteraneana in general.
Vinuri albe Gewürztraminer
Asezata la granita cu Austria, Trentino-Alto Adige este o regiune viticola din nordul Italiei unde vei degusta vinuri albe specifice locului, obtinute din soiul de strugure Gewürztraminer. General vorbind un vin alb Gewürztraminer este expresiv si generos in note fructate si proaspete de corcoduse si caise completate de tonuri subtile de mirodenii, iar gustul este savuros, usor mineral.
Asocieri culinare: preparate din bucataria asiatica, peste proaspat, platouri din fructe de mare si aperitive.
Vinuri albe Grüner Veltliner
Daca tot vorbim de vinuri albe proaspete, delicate si aromate, primavara aceasta incearca un vin de calitate obtinut din soiul Grüner Veltliner. Un vin alb fin si elegant cu note seducatoare de mere coapte si fructe tropicale acompaniate de note de ghimbir, tarhon si fagure de miere, gust savuros, complex si foarte proaspat.
Asocieri culinare: branzeturi maturate moi, preparate din carne de pui, vitel si porc, legume soté si peste
Primavara aceasta bucura-te de unele dintre cele mai bune vinuri de la ReWine! Iar pentru mai multe idei, te invitam pe Rewine.ro sa descoperi ce vinuri bune iti inspira primavara!