Pentru noi, cei de la ReWine, cel mai infricosator lucru este sa ai paharul de vin gol. Dar pentru ca pe langa vinuri bune ne plac din cand in cand si dulciurile delicioase am zis sa incercam o reteta de biscuiti de Halloween (sau e Hallowine cumva?) de la crama Mirabeau, din Franta.
Adica sa fim seriosi, sunt atat de dragute si gustoase incat cred ca si cei la dieta le vor incerca! Asa ca haideti sa trecem direct la reteta…
Biscuiti aromati cu pumpkin spice si glazura de lamaie
Daca erai in cautarea unui desert perfect pentru toamna, super rapid si usor de realizat l-ai gasit! Din proportiile de mai jos rezulta aproximativ 30-40 de portii, adica numai bine ai suficient pentru a imparti cu toti prietenii langa un pahar de vin!
De ce ai nevoie?
Ingrediente pentru biscuitii cu pumpkin spice:
- 250 g faina
- 100 g migdale macinate
- 1 lingurita amestec de condiment pumpkin spice (daca nu gasesti in magazin ca sa faci pumpkin spice trebuie doar sa amesteci: ¼ cana scortisoara, 2 lingurite ghimbir, 1 lingurita cuisoare, 2 lingurite nucsoara, 1 lingurita ienibahar)
- 100 g zahar brun fin (nu pudra)
- 125 g unt
- 1 ou
- un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru glazura:
- zahar pudra
- suc de lamaie
- pulbere de sfecla (sau colorant alimentar roz)
Cum se prepara?
Biscuitii:
- Amesteca untul si zaharul folosind o spatula sau un mixer. Incorporeaza pe urma faina, migdalele macinate, condimentele, sarea si oul. Se amesteca pana cand compozitia este omogena.
- Formati din aluat o bila uniforma si infasurati-l in hartie de copt, dupa care il puneti la rece in frigider pentru 30 de minute.
- Preincalziti cuptorul la 170 ° C. Intre timp…
- Presara putina faina pe suprafata de lucru si ruleaza aluatul la grosimea dorita (de obicei in jur de 4-5mm). Folosind forme speciale de prajituri, taie biscuitii si aseaza-i pe o tava cu hartie de copt.
- Se coc pana sunt aurii (aproximativ 12-15 minute) si se lasa la racit pe un suport de sarma.
Glazura:
- Intr-un bol, amesteca zaharul pudra cu un varf de pulbere de sfecla (sau colorant alimentar rosu). Incorporeaza un pic de suc de lamaie si amesteca pana toata compozitia devine o pasta. Daca este prea grosa, mai adauga suc de lamaie. Daca este prea lichida, ingroasa compozitia cu mai mult zahar pudra.
- Odata ce biscuitii s-au racit, utilizati o punga de patiserie pentru a turna glazura peste. Se lasa la racit timp de 1 ora, apoi se adauga ochii si gura cu ciocolata neagra topita (puteti folosi o scobitoare pentru asta).
- Se lasa la racit timp de 1 ora. Savutati-le alaturi de un pahar de vin bun de la Mirabeau:
Pofta buna!