Cred ca toti stim ca vinul alb si fructele de mare (si pestele) fac casa buna impreuna. Fie ca servim un Riesling cu niste stridii proaspat deschise, fie ca ajutam crapul prajit pe gratar sa alunece mai usor cu ajutorul unui Sauvignon Blanc, asocierile de acest gen nu dau gres nici daca am incerca. Insa in unele cazuri un Pinot Noir sau chiar un Shiraz pot aduce un plus de calitate pestelui sau fructelor de mare, dand acel ceva ce face din experienta culinara una cu totul desavarsita.
Dar pentru inceput propun sa o luam usurel. Va recomand sa incercati un spumant brut cu crustacee trase la tigaie in unt (muuult unt) acompaniate de o salata de fenicul. Tot in aceasta gama de mancaruri isi poate face loc cu brio si un Pinot Gris.
In cazul in care optam pentru somon posat acesta se simte excelent in compania unui Rosé care de preferabil sa fie din, sau sa contina: Grenache, Syrah si Cinsault.
Iar daca trecem la lucruri mai grele cum ar fi peste spada sau ton (la gratar) un shiraz mai subtirel va fi o alegere mai mult decat competenta.
Pofta buna!