Cauti vinuri rosii italiene de calitate superioara? Te invitam in magazinul nostru de vinuri atent alese deoarece am selectat special pentru tine cele mai bune vinuri rosii italiene din portofoliul Rewine.
10 cele mai bune vinuri rosii italiene la Rewine
Giovanni Rosso – Barolo Cerretta DOCG 2017
Barolo Cerretta DOCG 2017 este un vin de culoare rosu rubiniu intens, complex si elegant cu note gemoase de fructe acompaniat de indicii de ciocolata si tonuri vegetale. Gustul este intens si fructat iar postgustul este savuros si persistent.
Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie sau legume caramelizate.
Sanlorenzo – Brunello di Montalcino Bramante
Sangiovese de culoare rosu-grena, nas expresiv cu note de cirese, zmeura, frunze de tutun uscat si tonuri lemnoase elegante, gust cu o textura delicata, structura excelenta, echilibrat si dominat de arome de fructe de padure coapte si smochine, iar postgustul este prelung, savuros si fructat. Este un bun companion al branzeturilor maturate dure si semidure, al preparatelor din carne rosie si desigur al traditionalelor paste.
Alois Lageder – Mimuet Pinot Noir IGT 2017
Pinot Nero Mimuet IGT 2017 este un vin expresiv si bogat in note fructate completate de note subtile de cedru. Gustul este elegant, catifelat si savuros cu accent pe arome dulci-amarui iar postgustul este proaspat si savuros.
Asocieri culinare: preparate din carne de miel, rata, pui sau platou de branzeturi moi.
Poggiotondo – Chianti Classico Terre di Cresci
Cupaj obtinut din 90% Sangiovese, 6% Canaiolo si 4% Colorino din vite de vie cu varste intre 20 si 70 de ani. Are un aspect limpede si o culoare rosu-grena, nas elegant cu note de fructe rosii, cirese coapte, smochine si condimente, completate de tonuri florale (trandafiri). Gustul se prezinta amplu si savuros cu tanini carnosi si textura catifelata, iar postgustul se resimte fructat si persistent.
Acest vin rosu delicios este usor de asociat cu branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie si produse de charcuterie.
Conte Vistarino – Pernice Pinot Nero
Pernice Pinot Nero 2013 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii grena. Nas complex si elegant cu note expresive de violete, cirese si zmeura. Vinul are un gust intens si fructat ce ne invaluie prin structura sa corpolenta si taninuri armonioase ce aduc eleganta vinului. Remarcam arome de mocha si cocoa cu o subtila mineralitate, iar postugustul este usor picant si de lunga durata.
Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure, preparate din carne de pui, legume caramelizate, mezeluri fine, carne rosie.
Claudio Quarta – Cantina Moros – Moros Salice Salentino Rosso Riserva
Moros Riserva 2016 este un cupaj din 95% Negroamaro si 5% Malvasia Nera fiind singurul vin produs de Cantina Moros din vite de vie cu varsta medie de 60 de ani. Vizual impresioneaza prin culoarea sa rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini. Nasul captiveaza prin note intense de fructe rosii de padure, prune, cuisoare, lemn dulce, vanilie si gem de zmeura. Gustul este catifelat si echilibrat cu taninuri dulci-carnoase. Aromele primare de fructe rosii de padure completate de indicii balsamice se resimt si in postgust care este prelung, elegant si usor piperat.
Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie si vanat, branzeturi maturate, legume caramelizate si chiar anumite deserturi pe baza de ciocolata neagra.
Poderi dal Nespoli – Borgo dei Guidi
Cupaj din Sangiovese si Cabernet Sauvignon de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini, nas intens de fructe rosii, gem de mure, rotunjit de tonuri piperate si lemn dulce. Catifelat si robust in gust unde resimtim arome de fructe rosii si negre de padure. Finalul este elegant si persistent, exact cum ne dorim de la un vin rosu!
Asocieri culinare: prepelita umpluta cu foie gras, fripturi, tocanita, carne la gratar, branzeturi maturate.
Claudio Quarta – Tenute Eméra – Oro di Eméra
Oro di Eméra 2018 este un vin rosu 100% din soiul Primitivo cu varsta media a vitelor de vie de 50 de ani. Este un vin rosu profund cu reflexii visinii in margini, cu note expresive in nas de fructe rosii si negre de padure acompaniate de lemn dulce, cuisoare si vanilie, iar gustul se remarca prin complexul aromatic foarte fructat in care apar si indicii de violete si frunze de tutun uscat. Finalul se prezinta persistent si robust exact cum ii sta bine unui Primitivo di Manduria facut ca la carte!
Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate la gratar din carne rosie si de vanat, paste cu ragu si legume caramelizate.
Cantine Risveglio – Pecoranera Nero di Troia
Nero di Troia Pecoranera 2020 de la Cantine Risveglio este un vin surprinzator de carismatic de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini, nas expresiv si generos in note de fructe negre de padure coapte (mure, coacaze, afine si cirese) acompaniate de note de condimente (cacao, cafea, vanilie si lemn dulce), cu un gust savuros, fructat si echilibrat, iar in final se resimte rotund si persistent.
Asocieri culinare: preparate din carne rosie la gratar sau in tocane, branzeturi maturate dure si paste cu ragu.
Poggiotondo – Chianti Superiore D.O.C.G.
Chianti Superiore de culoare rosu rubiniu cu reflexii purpurii in margini, nas generos in note de fructe de padure rosii si negre acompaniate de tonuri pamantii subtile, gust echilibrat, savuros si complex cu arome de cirese coapte si condimente picante, textura catifelata si postgust proaspat, fructat si prelung.
Creat pentru a fi savurat in compania unor preparate din vita, vanat, vitel, miel sau porc la cuptor sau pe gratar.
Noi ne-am pregatit deja de sarbatori cu cele mai bune vinuri rosii italiene. Tu doar trebuie sa le comanzi. Cin cin!