Daca va plac vinurile de lume noua cu siguranta ati trecut si prin cateva sticle de vinuri chiliene iar in cazul in care au fost de la vreo crama din Maipo Valley sansele sunt ca ati avut parte de o experienta deosebit de placuta (sper). Cunoscuta ca si Bordeaux-ul Americii de Sud datorita Cabernet-urilor si Malbec-urilor sale de calitate, Maipo Valley a inceput sa devina un nume pe piata mondiala a vinului dupa 1980 cand s-a investit masiv in modernizarea cramelor si a procesului de vinificatie.
Cu o traditie de peste 150 de ani in vinificatie si cu un climat mediteranean la dispozitie, viticultorii si enologii dchilieni reusesc sa ne surprinda an de an cu vinurile create de ei. Interesant este faptul ca multe din soiurile de struguri frantuzesti s-au adaptat aici chiar mai bine ca la ele acasa si desi faima acestui terroir se datoreaza soiurilor rosii cele albe vin puternic din spate. Sauvignon Blanc-urile si Chardonnay-urile din Colchagua Valley sunt expresive, cu o aciditate excelenta si tipicitate autentica ce pot insoti mancarurile usoare de vara.
Ramane sa va convingeti singuri de calitatea acestori vinuri din Chile. Pe noi ne-au fermecat de la prima degustare!