Stoc epuizat
Vin Rose - Bodega Argento - Rosé 2019

Vin Rose - Bodega Argento - Rosé 2019

Argentina Mendoza, Argentina
Shiraz, Syrah, Pinot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Pinot Grigio, Pinot Gris

Bodega Argento Rosé 2019 este un cupaj din Syrah si Pinot Grigio de culoare roz pal, nas expresiv cu note frutate, florale si vegetale, gust plin de prospetime si echilibrat cu arome de capsuni, zmeura, cirese, pepene galben si anason, iar postgustul este fructat si revigorant.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste, preparate din carne de pui, branzeturi maturate moi si semidure

Maturare: in cuve de inox


BODEGA ARGENTO
Cu radacini adanci in solul desertic din Mendoza, chiar la poalele Muntilor Anzi, Bodega Argento are deja jumatate de secol de la infiintare si o suprafata cultivata de 284 de hectare certificate ca fiind 100% organice. Aici se produc unele dintre cele mai savuroase, elegante si fructate vinuri din Argentina, cu precadere din soiurile Malbec si Torrontés dar si din Syrah si Cabernet Franc. Viile cramei aflate la o altitudine inalta se bucura de irigare naturala de la zapada topita de pe versati, iar climatul desertic creeaza conditii prielnice plantelor ce dau struguri de cea mai buna calitate.
mai mult...
Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...