Vin Rosu - Bodega Argento - Seleccion Malbec 2018
89TA

Vin Rosu - Bodega Argento - Seleccion Malbec 2018

Argentina Mendoza, Argentina
Malbec
Pret
57,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Malbec

Seleccion Malbec 2018 elegant de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini, nas generos in note de fructe negre de padure (mure, cirese si coacaze) acompaniate de note de baric (ciocolata neagra si vanilie), gust cu o structura buna, textura catifelata, taninuri moi si postgust prelung, fructat si persistent.

Maturare: 6 luni - 60% in baricuri frantuzesti si 40% in baricuri americane 

Asocieri culinare: branza maturata semidura si moale (blue cheese), rata, curcan, coaste de pork la gratar si steak de vita   


BODEGA ARGENTO
Cu radacini adanci in solul desertic din Mendoza, chiar la poalele Muntilor Anzi, Bodega Argento are deja jumatate de secol de la infiintare si o suprafata cultivata de 284 de hectare certificate ca fiind 100% organice. Aici se produc unele dintre cele mai savuroase, elegante si fructate vinuri din Argentina, cu precadere din soiurile Malbec si Torrontés dar si din Syrah si Cabernet Franc. Viile cramei aflate la o altitudine inalta se bucura de irigare naturala de la zapada topita de pe versati, iar climatul desertic creeaza conditii prielnice plantelor ce dau struguri de cea mai buna calitate.
mai mult...
Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Malbec
Malbec este un soi de strugure originar din sud-vestul Frantei (zona Cahors), dar care s-a facut remarcat in Argentina. Datorita succesului din Mendoza, Malbec a trecut de la obscuritate la popularitate internationala in doar cateva decenii, transformand simultan Argentina intr-o tara respectata, din punct de vedere al vinului.  Malbec este un soi ce produce struguri de culoare intensa, de unde are si o culoare rosu intens. In principiu, diferentele dintre un Malbec de lume veche si unul de lume noua sunt: un Malbec frantuzesc se vrea a fi mai carnos, rustic si taninos, in timp ce un Malbec argentinian este mai intens in arome, mai copt si mai suculent.
mai mult...