Stoc epuizat
Vin Rosu - Bodega Argento - Single Vineyard Agrelo Organic Cabernet Franc 2018
93JS
91TA
Vin eco: organic

Vin Rosu - Bodega Argento - Single Vineyard Agrelo Organic Cabernet Franc 2018

Argentina Mendoza, Argentina
Cabernet Franc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Franc

Single Vineyard Agrelo Organic Cabernet Franc 2018 produs de Bodega Argento are culoarea rosu-rubiniu cu reflexii violacee in margini, nas de fructe rosii (zmeura, capsuni, coacaze si prune) completat de note de grafit, ardei gras, violete si piper, gust cu o structura densa, textura catifelata, taninuri rotunde, iar finalul se resimte prelung, savuros si fructat.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie la cuptor si gratar, branzeturi maturate moi, legume la gratar si mezeluri fine

Temperatura optima de servire: 16-18 grade C

Maturare: 10 luni - 70% in cuve de ciment si 30% in baricuri frantuzesti


BODEGA ARGENTO
Cu radacini adanci in solul desertic din Mendoza, chiar la poalele Muntilor Anzi, Bodega Argento are deja jumatate de secol de la infiintare si o suprafata cultivata de 284 de hectare certificate ca fiind 100% organice. Aici se produc unele dintre cele mai savuroase, elegante si fructate vinuri din Argentina, cu precadere din soiurile Malbec si Torrontés dar si din Syrah si Cabernet Franc. Viile cramei aflate la o altitudine inalta se bucura de irigare naturala de la zapada topita de pe versati, iar climatul desertic creeaza conditii prielnice plantelor ce dau struguri de cea mai buna calitate.
mai mult...
Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Cabernet Franc
Cabernet Franc este un soi de strugure frantuzesc, cu piele foarte inchisa, crescut si produs in numeroase regiuni viticole din lume. Soiul Cabernet Franc este considerat al treilea soi al regiunii Bordeaux, dupa Merlot si Cabernet Sauvignon, si este utilizat in multiple cupaje si red blends din intreaga lume, dand acele arome de tutun si condimente inchise la culoare. Vinul obtinut din Cabernet Franc este unul lejer, cu corp mediu, ce are caracteristici vegetale, in special aroma de ardei gras verde. Din acest motiv, Cabernet Franc este de multe ori cofundat cu un Cabernet Sauvignon tanar sau chiar Carmenere.
mai mult...