• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Alb - Bodega Argento - Torrontés 2018

Vin Alb - Bodega Argento - Torrontés 2018

Argentina Mendoza, Argentina
Torrontes
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Torrontes

Torrontes 2018 produs de Bodega Argento este un vin alb aromatic ce ofera note intense florale si de citrice, are un corp mediu cu arome concentrate de piersici, citrice, petale de trandafir si menta cu un final persistent si proaspat.

Asocieri culinare: peste, fructe de mare, aperitive si branzeturi (feta, pecorino, manchego); poate fi asociat si cu preparate din bucataria indiana


BODEGA ARGENTO
Cu radacini adanci in solul desertic din Mendoza, chiar la poalele Muntilor Anzi, Bodega Argento are deja jumatate de secol de la infiintare si o suprafata cultivata de 284 de hectare certificate ca fiind 100% organice. Aici se produc unele dintre cele mai savuroase, elegante si fructate vinuri din Argentina, cu precadere din soiurile Malbec si Torrontés dar si din Syrah si Cabernet Franc. Viile cramei aflate la o altitudine inalta se bucura de irigare naturala de la zapada topita de pe versati, iar climatul desertic creeaza conditii prielnice plantelor ce dau struguri de cea mai buna calitate.
mai mult...
Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Torrontes
Torrontes este un soi de strugure argentinian din care se obtin vinuri albe proaspete si florale. In general un vin Torrontes are o corpolenta medie cu arome concentrate de citrice, piersici si flori. Soiul creste in regiunea viticola Cafayate, Salta din Argentina la altitudini foarte ridicate. Pe langa Argentina, Torrontes mai este cultivat in tari precum Chile, Uruguay si Spania (Galicia), dar inca este neclar daca soiul Torrontes din Spania are vreo legatura cu soiul argentinian.
mai mult...