Vin Rosu - Bodega Garzón - Petit Clos Block 212 Tannat 2018
97TA
96DE
94JS

Vin Rosu - Bodega Garzón - Petit Clos Block 212 Tannat 2018

Uruguay Maldonado, Uruguay
Pret
257,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 12,00 RON 72,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Tannat

Petit Clos Block 212 Tannat este un vin de culoare rosu rubiniu inchis. Buchetul din nas este bogat in note intense de mure si prune negre. Gustul are un caracter puternic, vibrant si fructat iar postgustul este prelung.

Asocieri culinare: Preparate din carne rosie, vanat, platou de branzeturi maturate dure si semidure sau legume caramelizate.

Maturare: 12 luni pe drojdii in baricuri de stejar frantuzesc


BODEGA GARZÓN
Asezata in proximitatea oceanului Atlantic - la 160 m deasupra nivelului marii - Bodega Garzon se lauda cu unele dintre cele mai bune vinuri din Uruguay. Podgoria a fost infiintata de renumitul bilionar argentinian Alejandro Burgheroni. Savuroasele vinuri rosii si vinuri albe din Bodega Garzon oglindesc identitatea si autenticitatea terroir-ului Garzon.
mai mult...
Maldonado
Maldonado este o regiune viticola din sud-estul Uruguayului apreciata in principal pentru productia de vinuri rosii obtinute din soiul de strugure Tannat, urmat ca importanta de soiuri precum Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Productia de vinuri albe din Maldonado este dominata de soiuri internationale precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon si Riesling. Bodega Garzon, cea mai importanta crama din Uruguay se afla in aceasta regiune viticola.
mai mult...
Tannat
Tannat este un soi de strugure originar din Tara Bascilor, la granita dintre Franta si Spania din care se obtin vinuri rosii complexe, cu un potential excelent de invechire. Am putea spune ca soiul de struguri Tannat a cunoscut succesul in Uruguay (unde este considerat soiul de struguri national) si Chile. De obicei, Tannat apare in vinuri rosii cupajate alaturi de Malbec, Carmenere sau Shiraz.
mai mult...