Vin Rosu - Bodega Garzón - Petit Clos Block 560 Cabernet Franc 2017
96TA
94DE
93JS

Vin Rosu - Bodega Garzón - Petit Clos Block 560 Cabernet Franc 2017

Uruguay Maldonado, Uruguay
Cabernet Franc
Pret
325,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Franc

Bodega Garzón - Petit Clos Block 560 Cabernet Franc 2017 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu nas bogat si elegant de fructe negre de padure completat de note de mirodenii. Gustul este intens si savuros in care remarcam arome fructate si o textura sofisticata. Postgustul este elegant si prelung.

Este ideal pentru a fi degustat langa preparate din carne de vita, vanat sau branzeturi maturate dure si semidure.

Maturare: 12 luni in baricuri frantuzesti


BODEGA GARZÓN
Asezata in proximitatea oceanului Atlantic - la 160 m deasupra nivelului marii - Bodega Garzon se lauda cu unele dintre cele mai bune vinuri din Uruguay. Podgoria a fost infiintata de renumitul bilionar argentinian Alejandro Burgheroni. Savuroasele vinuri rosii si vinuri albe din Bodega Garzon oglindesc identitatea si autenticitatea terroir-ului Garzon.
mai mult...
Maldonado
Maldonado este o regiune viticola din sud-estul Uruguayului apreciata in principal pentru productia de vinuri rosii obtinute din soiul de strugure Tannat, urmat ca importanta de soiuri precum Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Productia de vinuri albe din Maldonado este dominata de soiuri internationale precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon si Riesling. Bodega Garzon, cea mai importanta crama din Uruguay se afla in aceasta regiune viticola.
mai mult...
Cabernet Franc
Cabernet Franc este un soi de strugure frantuzesc, cu piele foarte inchisa, crescut si produs in numeroase regiuni viticole din lume. Soiul Cabernet Franc este considerat al treilea soi al regiunii Bordeaux, dupa Merlot si Cabernet Sauvignon, si este utilizat in multiple cupaje si red blends din intreaga lume, dand acele arome de tutun si condimente inchise la culoare. Vinul obtinut din Cabernet Franc este unul lejer, cu corp mediu, ce are caracteristici vegetale, in special aroma de ardei gras verde. Din acest motiv, Cabernet Franc este de multe ori cofundat cu un Cabernet Sauvignon tanar sau chiar Carmenere.
mai mult...