Vin Alb - Bodega Garzón - Reserva Albarino 2020
95DE
93DE
92TA
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards acest vin a obtinut medalia de aur.

Vin Alb - Bodega Garzón - Reserva Albarino 2020

Uruguay Maldonado, Uruguay
Pret
92,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 4,00 RON 24,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Albarino, Alvarinho

Albarino Reserva 2020 este un vin de culoarea galben-pai cu reflexii verzui in margini. Buchetul din nas este intens cu note fructate de piersici si indicii citrice. Prospetimea si mineralitatea din gust este excelenta iar postgustul este crocant si revigorant.

Asocieri culinare: preparate din scoici, fructe de mare, salate sau preparate din bucataria traditionala asiatica si peruviana.


BODEGA GARZÓN
Asezata in proximitatea oceanului Atlantic - la 160 m deasupra nivelului marii - Bodega Garzon se lauda cu unele dintre cele mai bune vinuri din Uruguay. Podgoria a fost infiintata de renumitul bilionar argentinian Alejandro Burgheroni. Savuroasele vinuri rosii si vinuri albe din Bodega Garzon oglindesc identitatea si autenticitatea terroir-ului Garzon.
mai mult...
Maldonado
Maldonado este o regiune viticola din sud-estul Uruguayului apreciata in principal pentru productia de vinuri rosii obtinute din soiul de strugure Tannat, urmat ca importanta de soiuri precum Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Productia de vinuri albe din Maldonado este dominata de soiuri internationale precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon si Riesling. Bodega Garzon, cea mai importanta crama din Uruguay se afla in aceasta regiune viticola.
mai mult...
Albarino
Albarino este un soi de strugure originar din Galicia, Spania. In regiunea viticola Rias Baixas, Albarino produce vinuri albe cu note intense de citrice, pere, caise si pepene galben, gust plin de prospetime cu arome minerale evidente si o structura excelenta. In Portugalia este cunoscut sub numele de Alvarinho si este responsabil pentru productia de vinuri Vinho Verde.
mai mult...