Stoc epuizat
Vin Rose - Bodega Garzón - Reserva Pinot Noir Rose 2020
93DE
90TA

Vin Rose - Bodega Garzón - Reserva Pinot Noir Rose 2020

Uruguay Maldonado, Uruguay
Pinot Noir
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

Pinot Noir Rosé Reserva 2020 are un aspect limpede si o culoare roz pal. Obtinut exclusiv din Pinot Noir vinul ne ofera un nas fructat si generos continuat de note delicate de flori de camp. Acest vin echilibrat cu textura minerala ne surprinde prin notele sale revigorante asigurand totodata un postgust elegant, fin si de durata. Un vin excelent de degustat pe malul marii.

Maturare: in cuve de inox

Asocieri culinare: preparate din bucataria Mediteraneana, tapas, sushi, somon


BODEGA GARZÓN
Asezata in proximitatea oceanului Atlantic - la 160 m deasupra nivelului marii - Bodega Garzon se lauda cu unele dintre cele mai bune vinuri din Uruguay. Podgoria a fost infiintata de renumitul bilionar argentinian Alejandro Burgheroni. Savuroasele vinuri rosii si vinuri albe din Bodega Garzon oglindesc identitatea si autenticitatea terroir-ului Garzon.
mai mult...
Maldonado
Maldonado este o regiune viticola din sud-estul Uruguayului apreciata in principal pentru productia de vinuri rosii obtinute din soiul de strugure Tannat, urmat ca importanta de soiuri precum Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Productia de vinuri albe din Maldonado este dominata de soiuri internationale precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon si Riesling. Bodega Garzon, cea mai importanta crama din Uruguay se afla in aceasta regiune viticola.
mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...