Vin Alb - Bodega Garzón - Single Vineyard Albarino 2020
95DE
94JS
94TA
La concursul de vinuri International Wine Challenge acest vin a obtinut medalia de aur.

Vin Alb - Bodega Garzón - Single Vineyard Albarino 2020

Uruguay Maldonado, Uruguay
Pret
159,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 8,00 RON 48,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Albarino, Alvarinho

Albarino 2020 Single Vineyard este un vin de culoarea galben-auriu cu aspect stralucitor si limpede. Buchetul din nas este proaspat si vibrant bogat in note de fructe tropicale. Gustul plin de prospetime prezinta arome minerale usor saline iar postgustul este revigorant.

Asocieri culinare: aperitive, salate de vara, fructe de mare, peste si branzeturi.

Maturare: 20% timp de 3-6 luni pe drojdii in baricuri de stejar frantuzesc si 80% in cuve de ciment


BODEGA GARZÓN
Asezata in proximitatea oceanului Atlantic - la 160 m deasupra nivelului marii - Bodega Garzon se lauda cu unele dintre cele mai bune vinuri din Uruguay. Podgoria a fost infiintata de renumitul bilionar argentinian Alejandro Burgheroni. Savuroasele vinuri rosii si vinuri albe din Bodega Garzon oglindesc identitatea si autenticitatea terroir-ului Garzon.
mai mult...
Maldonado
Maldonado este o regiune viticola din sud-estul Uruguayului apreciata in principal pentru productia de vinuri rosii obtinute din soiul de strugure Tannat, urmat ca importanta de soiuri precum Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Productia de vinuri albe din Maldonado este dominata de soiuri internationale precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon si Riesling. Bodega Garzon, cea mai importanta crama din Uruguay se afla in aceasta regiune viticola.
mai mult...
Albarino
Albarino este un soi de strugure originar din Galicia, Spania. In regiunea viticola Rias Baixas, Albarino produce vinuri albe cu note intense de citrice, pere, caise si pepene galben, gust plin de prospetime cu arome minerale evidente si o structura excelenta. In Portugalia este cunoscut sub numele de Alvarinho si este responsabil pentru productia de vinuri Vinho Verde.
mai mult...