Vin Rose - Bodegas Alceno - Sierra de Enmedio Rosado 2021

Spania Jumilla, Spania
Monastrell
Pret
45,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Monastrell

Alceno Rosado 2019 este un vin de culoarea zmeurei obtinut 100% din Monastrell cu un parfum placut in nas dominat de note florale si fructe de padure. Pe palatin se simte echilibrul aromelor fructate imbinate cu aciditatea moderata lasand loc de un postgust persistent si indice de fructe supracoapte.

Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


BODEGAS ALCENO
Bodegas Alceno este o crama aflata in renumita regiune Jumilla din Spania, ce dateaza inca din 1870. Fiind o afacere de familie, crama Bodegas Alceno este crama ce a inceput exportul de vin din regiunea Jumilla.  In prezent, Bodegas Alceno este in posesia familiei Bastida, aflandu-se in continua dezvoltare si adaptandu-se la tehnicile noi si moderne de vinificare.
mai mult...
Jumilla
Regiunea vitivinicola Jumilla din Murcia are o istorie foarte bogata. Cultura celebrelor vinuri spaniole a inceput in perioada coloniilor grecesti. Peisajul regiunii Jumilla este pictat cu vai largi si platouri intrerupte de lanturi muntoase care traverseaza Murcia dinspre mare inspre Platoul Central.

In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé.  Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.

Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.

mai mult...
Monastrell
Monastrell este un soi de strugure rosu, de culoare foarte intensa, ce s-a raspandit in plantatie pe toata partea vestica a Marii Mediterane. Originar din Spania, plantatia de Monastrell a reusit sa cucereasca intreaga Peninsula Iberica, dar si Australia si California.  Monastrell se adapteaza foarte bine intr-un climat cald si uscat, avand niste boabe mici, de culoare foarte inchisa, de aceea si vinul va avea o culoare intensa si taninuri puternici. Vinul din Monastrell si-a creat tipicitatea ca fiind un vin carnos, cu arome erbacee si taninuri puternici. Este folosit adesea in blenduri si cupaje, mai cu seama alaturi de Grenache si Syrah, cum ar fi celebrul cupaj Grenache-Monastrell-Syrah. 
mai mult...