Vin Rosu - Bodegas Bleda - Divus 2015
92G&
90GP

Vin Rosu - Bodegas Bleda - Divus 2015

Spania Jumilla, Spania
Monastrell, Mourvèdre
Pret
100,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 5,00 RON 30,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Monastrell, Mourvèdre

Divus 2015 este un vin rosu obtinut din soiul Monastrell, maturat 9 luni in baric. Are un nas intens de fructe rosii si negre de padure, mirodenii si o nota lemnoasa subtila, cu un gust complex dominat de arome balsamice si toast. Are o structura eleganta, tanini generosi si un postgust placut, fructat si prelung. Poate fi asociat cu specialitati din peste, carne rosie la gratar, mezeluri fine si branzeturi maturate.


BODEGAS BLEDA
Bodegas Bleda este o afacere de familie, infiintata inca de la inceputul secolului XX, in Spania, o tara cu traditie in producerea de vin. Familia Bleda a inceput in anul 1902 o afacere cu producere de vin si ulei de masline in celebra regiune Jumilla, insa crama de azi nu s-a dezvoltat pana in 1915. Momentul crucial pentru Bodegas Bleda a fost cand Antonio Bleda Garcia a preluat conducerea afacerii, transformand-o intr-un pionier al imbuteliatului si exportului cu vin in Jumilla; un lucru inimaginabil pentru o regiune ce se focusa pe comert local.
mai mult...
Jumilla
Regiunea vitivinicola Jumilla din Murcia are o istorie foarte bogata. Cultura celebrelor vinuri spaniole a inceput in perioada coloniilor grecesti. Peisajul regiunii Jumilla este pictat cu vai largi si platouri intrerupte de lanturi muntoase care traverseaza Murcia dinspre mare inspre Platoul Central.

In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé.  Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.

Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.

mai mult...
Monastrell
Monastrell este un soi de strugure rosu, de culoare foarte intensa, ce s-a raspandit in plantatie pe toata partea vestica a Marii Mediterane. Originar din Spania, plantatia de Monastrell a reusit sa cucereasca intreaga Peninsula Iberica, dar si Australia si California.  Monastrell se adapteaza foarte bine intr-un climat cald si uscat, avand niste boabe mici, de culoare foarte inchisa, de aceea si vinul va avea o culoare intensa si taninuri puternici. Vinul din Monastrell si-a creat tipicitatea ca fiind un vin carnos, cu arome erbacee si taninuri puternici. Este folosit adesea in blenduri si cupaje, mai cu seama alaturi de Grenache si Syrah, cum ar fi celebrul cupaj Grenache-Monastrell-Syrah. 
mai mult...