Vin Rosu - Bodegas Bleda - Pino Doncel 12 Meses Magnum 2017

Spania Jumilla, Spania
Shiraz, Syrah, Monastrell
Pret
151,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 7,00 RON 42,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Magnum 1.5L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Monastrell, Mourvèdre

Cupaj din Monastrell (70%) si Syrah (30%) maturat 12 luni in baricuri din stejar frantuzesc si american, culoare rosu-grena intens, nas complex si incantator cu note de cirese, coacaze negre si mirodenii dulci, gust echilibrat, fructat si proaspat cu tanini generosi si un postgust persistent, catifelat si dulceag. Recomandam asocierea lui cu orice carne rosie la gratar, branzeturi maturate moi, risotto cu porcini si legume la gratar sau wok.


BODEGAS BLEDA
Bodegas Bleda este o afacere de familie, infiintata inca de la inceputul secolului XX, in Spania, o tara cu traditie in producerea de vin. Familia Bleda a inceput in anul 1902 o afacere cu producere de vin si ulei de masline in celebra regiune Jumilla, insa crama de azi nu s-a dezvoltat pana in 1915. Momentul crucial pentru Bodegas Bleda a fost cand Antonio Bleda Garcia a preluat conducerea afacerii, transformand-o intr-un pionier al imbuteliatului si exportului cu vin in Jumilla; un lucru inimaginabil pentru o regiune ce se focusa pe comert local.
mai mult...
Jumilla
Regiunea vitivinicola Jumilla din Murcia are o istorie foarte bogata. Cultura celebrelor vinuri spaniole a inceput in perioada coloniilor grecesti. Peisajul regiunii Jumilla este pictat cu vai largi si platouri intrerupte de lanturi muntoase care traverseaza Murcia dinspre mare inspre Platoul Central.

In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé.  Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.

Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...