Cupaj din Monastrell, Syrah si Petit Verdot, rosu-visiniu, cu o intensitate aromatica mare, complexa, in care se remarca fructele rosii si mirodeniile dulci. Gustul este amplu, voluptos si catifelat. Aceleasi note de fructe rosii si mirodenii dulci se regasesc si in post gust care este prelung si intens. Vinul a fost baricat 5 luni si este ideal in compania unor branzeturi maturate, orice fel de carne rosie cat si cu peste in sos.
Negrul de sub pin
Foaie verde Monastrell să luăm un Pino Doncel!<br /> <br /> Mă leagă subiectiv niște treburi de acest vin. Dacă e să le luăm pe rând, e aproape de GSM-ul sudului de Franță, căci avem M-ul și S-ul, Mourvedre și Syrah, dar, pe ici pe colo, nici Petit Verdot-ul nefiind foarte departe de valea Rhone-ului. <br /> A doua fază ar fi că era unul dintre cupajele prezentate în #pdv V. A treia fază a lunii e că Jumilla e la 2 ore și-un cico de sfârcul intitulat Xabia, zonă familiară mie, cât și dragă.<br /> Revenind la vin, cupajul cu pinul mediteraneean prezent pe etichetă pare de la an la an mai bine făcut. Notele de fructe negre, armonizate pe tonuri de piele, piper negru, eucalipt și cacao se îmbină lejer, făcând jocul mai easy to play. E genul ăla de vin de prânz sau cină, unde lumea e relaxată întocmai ca omul de rând din zona de unde vine, unde masa e masă, pauza e sfântă, iar sticla e prea puțin plină..<br /> <br /> 2 sticle sub un pin mi se pare cam puțin!