Cupaj din Monastrell, Syrah si Petit Verdot, rosu-visiniu, cu o intensitate aromatica mare, complexa, in care se remarca fructele rosii si mirodeniile dulci. Gustul este amplu, voluptos si catifelat. Aceleasi note de fructe rosii si mirodenii dulci se regasesc si in post gust care este prelung si intens. Vinul a fost baricat 5 luni si este ideal in compania unor branzeturi maturate, orice fel de carne rosie cat si cu peste in sos.
Clientrul nu a scris detalii
In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé. Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.
Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.