Stoc epuizat
Vin Rosu - Bodegas y Vinedos Tritium - Tritium Garnacha 2015

Vin Rosu - Bodegas y Vinedos Tritium - Tritium Garnacha 2015

Spania Rioja, Spania
Grenache
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Grenache

Culoare rosu-rubiniu deschis, nas expresiv de fructe rosii (cirese, capsuni, fragute de padure), gust proaspat, echilibrat si bine structurat, cu aceleasi arome fructate ca si in nas acompaniate de o nota subtila de vanilie. Postgustul este prelung si savuros cu tonuri de ciocolata si toast. Vinul a fost maturat 12 luni in baricuri din stejar frantuzesc si poste fi asociat excelent cu preparate din carne de pasare, somon si branzeturi maturate. 

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


BODEGAS Y VINEDOS TRITIUM
Bodegas y Viñedos Tritium se afla in Cenicero, in inima regiunii Rioja Alta. Aceste crame au o vechime intre 95 si 111 ani, iar povestea lor izvoraste din vita de vie si pecetluita de soaptele terroir-ului insusi. Iar aceste soapte ne vorbesc de un vin plin de smerenie si mosteniri ancestrale. Datorita expresivitatii soiurilor Tempranillo, Graciano si Garnacha, vinul emana o personalitate puternica. Avand o filosofie bazata pe inovativ si calitate, Bodegas y Viñedos Tritium foloseste vita de vie veche din soiul originar Tempranillo pentru a reda vinului autenticitate, rafinament si rotunjime. Astfel putem simti gustul poetic, plin de istorie intr-un pahar de vin din Rioja Alta.
mai mult...
Rioja
Rioja Denominación de Origen Calificada (DOCa) este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Spania. Vinul face parte din cultura regiunii aproape neintrerupt inca din antichitate. Regiunea Rioja ne ofera cele mai bune vinuri rosii spaniole in mare parte din soiurile Tempranillo si Garnacha. Totodata, in cantitati mai mici, vom avea si vinuri albe Rioja Blanco din soiurile: Viura (Macabeo), Chardonnay, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Verdejo si Sauvignon Blanc.

Rioja este formata la randul ei din trei subregiuni: Rioja Alta in vest, Rioja Alavesa in nord si Rioja Oriental in est. Rioja Alta asa cum ne sugereaza si numele este asezata la o altitudine mai mare fata de celelalte doua. Solurile sunt argiloase, iar vinurile de Rioja rezultate sunt mai elegante. Rioja Alvesa vine in continuarea regiunii Rioja Alta. Este formata aproape in totalitate din soluri calcaroase motiv pentru care vom avea vinuri de Rioja seci cu o prospetime pregnanta. Rioja Oriental este o subregiune cu influente mediteraneene, climat bland si soluri diversificate. Conditiile sunt prielnice mai ales pentru soiul Garnacha. Asadar vom avea vinuri Rioja rosii mai corpolente decat in celelalte doua subregiuni.

In Rioja exista in trecut o preferinta pentru baricurile din stejar american dar in prezent o mare parte din crame folosesc un amestec din stejar american si stejar frantuzesc. Un vin Rioja este clasificat in functie de perioada petrecuta in butoaie. Astfel vom avea urmatoarele categorii: Joven, Crianza, Reserva si Gran Reserva, pe care le puteti incerca din selectia de mai jos.

mai mult...
Grenache
Grenache este soiul de strugure rosu extins pe teritoriul Frantei, Spaniei, Australiei si Statelor Unite ale Americii. Este un soi versatil atat in vie, cat si in podgorie, ceea ce explica de ce Grenache este unul din cele mai distribuite soiuri din lumea intreaga. Din punct de vedere semantic, Grenache are sinonime: in Spania i se spune Garnacha, iar in Sardinia Cannonau. Exista presupuneri cu privire la originea soiului, unii spunand ca acesta provine di Sardinia secolului XIV. Plantatii extinse de Grenache se afla in sudul Frantei, pe Valea Rhone-ului si in Provence si Languedoc-Rousillon. Grenache se afla in cupajele clasice Cote-de-Rhone, langa Syrah si Mourvedre, si de asemenea este soiul de baza in renumitul Chateauneuf-de-Pape. Din punct de vedere al aromelor, Grenache este un soi variabil, aromele sale fiind intense, condimentate, cu note de fructe de padure, mai cu seama zmeura.
mai mult...