Vin Alb Dulce - Bodvin - Tokaji Szamorodni 2017

Producator BODVIN
Ungaria Ungaria
Pret
53,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 2,00 RON 12,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste carne alba

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Dulce
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
500 ML
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Hárslevelű, Furmint

Un vin corpolent de culoarea chihlimbarului cu note de caise si ciuperci de padure, cu un echilibru perfect intre aciditate, zahar si alcool, gustl dominat de arome de caise, mango si fructe exotice, completate de o nuanta aparte rezultata din procesul de botritizare. Finalul este placut, armonios si persistent.

Asocieri culinare: foaie gras cu trufe, branzeturi maturate

Temperatura optima de servire: 12-14 grade Celsius


BODVIN
Crama Bodvin o gasiti in localitatea Mád din regiunea vitivinicola Tokaj, renumita la nivel mondial pentru vinurile de desert. Insa crama Bodvin produce atat vinuri dulci in stilul Tokaji cat si seci de cea mai buna calitate sub atenta supraveghere a enologului Orosz Gabor. Soiurile cultivate din care se produc vinurile cramei sunt: Furmint, Hárslevelű si Sargamuskotaly (Moscato Giallo).
mai mult...
Hárslevelű

Vinuri Harslevelu

Hárslevelű este un soi de strugure foarte aromat cunoscut in special pentru rolul sau important in productia de vinuri dulci din Tokaj, Ungaria alaturi de soiul Furmint. General vorbind, un vin dulce obtinut din Hárslevelű are o structura bogata cu arome de miere si indicii de fum. Pe langa vinuri dulci, acest soi poate sa produca vinuri seci, corpolente cu arome vegetale. Hárslevelű mai poate fi gasit in tari precum Germania, Slovacia si foarte rar in Africa de Sud.
mai mult...