• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Alb - Cantina La Salute - Costella Chardonnay 2018
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards 2019 acest vin a obtinut medalia de bronz.

Vin Alb - Cantina La Salute - Costella Chardonnay 2018

Italia Veneto , Italia
Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chardonnay

Chardonnay de culoare galbe-pai intens, nas complex si intens de flori albe acompaniate de note de piersica coapta, fructul pasiunii, pere, lamaie, ananas si vanilie. Paleta este echilibrata cu un gust proaspat si un final lung si placut.

Maturare: 1-6 luni pe drojdie si partial in baricuri de stejar

Aciditate totala: 5,50-6,00 g/litru

Zahar rezidual: 8,00 g/litru


CANTINA LA SALUTE
Cantina La Salute ne impartaseste o gama variata de vinuri provenind dintr-un zona viticola pe care raul Piave l-a modelat in arealul perfect. Marea Adriatica creaza climatul si conditiile ideale, iar solul, constant irigat de paraurile din zona, are o textura nisipoasa, argiloasa si pe alocuri sistoasa.
mai mult...
Veneto
Veneto este o regiune vitivinicola importanta din nordul Italiei. Din punct de vedere administrativ alaturi de Trentino-Alto Adige si Friuli-Venezia Giulia formeaza departamentul Triveneto. Desi este mai mica decat celelalte regiuni vitivinicole din Italia – Piedmont, Toscana, Lombardia, Puglia si Sicilia – arealul Venetto produce o cantitate mai mare de vinuri italiene. Pe langa vinuri rosii Valpolicella , Amarone si vin dulce Recioto, 25% din aceste vinuri din Veneto sunt vinuri spumante sub apelatiunea DOC/DOCG.

Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.

Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...