Stoc epuizat
Vin Alb - Casa de Vilacetinho - Vinho Verde 2020

Vin Alb - Casa de Vilacetinho - Vinho Verde 2020

Portugalia Vinho Verde, Portugalia
Avesso, Arinto, Azal
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
10%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Avesso, Arinto, Azal, Loureiro, Arinto de Bucelas

Vilacetinho Vinho Verde este un vin alb elegant cu reflexii auriu deschis in margini, nas cu-n parfum delicat de fructe albe si fructe tropicale acompaniate de note minerale. Are un gust complex cu aciditate savuroasa si arome de ananas, curmale, citrice si caise. Postgustul este proaspat si persistent.

Asocieri culinare: salata de fructe de mare, ceviche, peste oceanic si carne de pui


CASA DE VILACETINHO
In anul 1790, Casa de Vilacetinho a fost printre primii producatori ai regiunii Vinho Verde si continua si azi sa-si onoreze renumele. Istoria Casei de Vilacetinho, un conac al sec. XVII-XVIII, are stranse legaturi cu istoria zonei vitivinicole Vinho Verde. Asezata in Alpendurada, este unul din cele mai vechi branduri ale regiunii, contribuind astfel semnificativ la istoria vinului portughez. Unicitatea vinului consta in personalitatea aparte si plina de viata inzestrata de catre terroir. In prezent, podgoria se intinde pe 30 hectare avand o gama diversa de soiuri atat pentru vinuri albe: Alvarinho, Arinto, Avesso, Azal, Fernão Pires and Loureiro; cat si pentru vinuri rosii: Azal Tinto (Amaral), Touriga Nacional, Touriga Franca si Vinhão.
mai mult...
Vinho Verde
Vinho Verde DOC este o regiunea viticola din Minho situata in nord vestul Portugaliei. Portofoliul de vinuri din Vinho Verde se remarca prin celebrele vinuri albe cu reflexii verzui obtinute din soiurile autohtone: Arinto, Loureiro si Trajadura. Specificul acestor vinuri portugheze din Vinho Verde consta in consistenta lor lejera si efervescenta, am putea spune petianta. Vinho Verde nu se refera atat la culoare cat la varsta celebrelor vinuri albe din Portugalia. Culoarea verde se refera la tineretea si prospetimea acestui vin portughez.

Portofoliul este completat de vinuri rosii Vinho Verde obtinute de soiurile Azal Tinto, Vinhao si Espadeiro.

Te invitam la noi pe site sa degusti un vin Vinho Verde plin de prospetime.

mai mult...
Avesso
Avesso este un soi de strugure din Minho, Portugalia din care se obtin faimoasele vinuri albe “Vinho Verde”. Vinurile Avesso sunt proaspete cu-n parfum delicat de fructe albe si fructe tropicale acompaniate de note minerale. Are un gust complex cu aciditate savuroasa si arome de citrice.
mai mult...