Vin Alb - Casa de Vinuri Stefanesti - L'Attitude

Dealurile Olteniei,
Pret
45,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
branza maturata ciocolata/desert

Fisa tehnica

Tip
Demidulce
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Tamaioasa Romaneasca

Un vin de culoare galben-pai cu nas expresiv si parfumat dominat de note trandafiri, busuioc si pepene galben. Gustul este aromat si echilibrat cu arome de miere iar postgustul este persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure, produse de patiserie sau preparate asiatice cu sosuri dulci.


CASA DE VINURI STEFANESTI
De vinul de la Stefanesti vorbesc cronicile valahe de la 1388. Domnitorul Constantin Brancoveanu avea aici vii si crama. Mai tarziu, in perioada interbelica personalitati precum Bratienii, Golestii si Liviu Rebreanu podgorii in zona, iar pivnita din deal a Bratienilor este si astazi printre cele mai mari de acest fel din Romania. Cu ajutorul a trei prieteni, Silviu si Eugen Procopiu, si Cosmin Smadu, pe cel mai inalt deal al Stefanestilor, se naste o noua poveste a viticulturii romanesti, pastrand traditia milenara a locului. Vorbim de 25 de hectare de plantatii tinere si o crama cu tehnologie ultramoderna. Mineralitatea si aciditatea naturala date de clima si sol confera vinului alb prospetime si lejeritate, iar solurile argiloase si coacerea lenta sunt cele care dau vinului rosu complexitate, structura si fixeaza compusii de culoare.
mai mult...
Dealurile Olteniei

Vinuri din Dealurile Olteniei

In Oltenia, cultivarea vitei de vie si producerea vinului respecta traditia locului. Dealurile si colinele subcarpatice beneficiaza din plin de caldura si lumina favorizand astfel recoltele bogate. Portofoliul de vinuri din Dealurile Olteniei contine in principal vinuri romanesti din soiurile Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Feteasca Neagra de Dragasani, Novac, Tamaioasa romaneasca si Cramposie

Arealul se imparte si el in mai multe podgorii dintre care mentionam Crama Oprisor, Bauer si Casa de vinuri Stefanesti ce se remarca prin vinuri romanesti de Dealurile Olteniei pline de personalitate si traditie autohtona. Pe langa soiuri cu specific romanesc, Podgoriile din Dealurile Olteniei vor folosi soiuri precum Merlot, Viognier, Pinot Gris, Chardonnay, Syrah, Marselan, Cabernet Sauvignon sau Pinot Noir pentru a produce vinuri rosii si vinuri albe de calitate. 

Te invitam sa incerci selectia noastra de vinuri din Dealurile Olteniei chiar aici.

mai mult...
Tamaioasa Romaneasca

Vinuri Tamaioasa Romaneasca

Tamaioasa Romaneasca este un soi de strugure antic originar din Grecia cultivat de mai bine de doua milenii in spatiul romanesc. Gama de vinuri obtinute din soiul Tamaioasa Romaneasca sunt in mare parte dulci, de culoare galben-auriu. Nasul este expresiv si parfumat dominat de note de trandafiri, busuioc si pepene galben iar gustul este echilibrat cu arome de miere.
mai mult...