Vinuri din Chablis de calitate superioara de la crame cu traditie in vinificarea soiului Chardonnay. Ca si o regula printre degustatorii de vinuri Chablis acestea au nevoie de cel putin 4 ani pentru a se "aseza". Conform autoarei si somitatii in domeniu Jancis Robinson "vinurile Chablis Grand Cru si Premier Cru se pot invechi pentru cel putin 10 ani."

Chablis este o regiune cu istorie bogata in productia de vin aflat in nordul Frantei. Popularitatea regiunii Chablis a crescut datorita vinurilor albe seci, usoare, cu notge delicate de mineralitate si aciditate crocanta. Vinurile Chablis AOC sunt produse exclusiv din soiul de strugure Chardonnay.

Vinurile Chablis sunt produse intr-un stil diferit fata de restul regiunii Burgundia. Vinurile sunt mai degraba seci si proaspete, decat grele si bogate in arome. Metoda clasica de producere a unui Chablis este prin fermentarea si maturare in tancuri de inox, ceea ce ii confera arome diferite fata de un Chardonnay normal. Cu toate acestea, baricul este folosit in producerea vinurilor Chablis de calitate superioara, datorita efectului placut pe care il are asupra paletei si a buchetului de arome.