• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau Bel Air - Puisseguin Saint-Emilion 2014

Vin Rosu - Chateau Bel Air - Puisseguin Saint-Emilion 2014

Franta Bordeaux, Franta
Merlot, Cabernet Franc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Merlot, Cabernet Franc

Cupaj din Merlot (90% )si Cabernet Franc (10%) de culoare rosu-grena, nas de fructe rosii cu tonuri lemnoase, gust plin si catifelat cu tanini rotunzi, arome de prune, cirese, cassis, mure si cuisoare, iar postgustul este prelung, fructat si proaspat. Vinul a fost maturat 12 luni in baricuri din stejar frantuzesc si are un potential de invechire foarte bun. Ideal pentru mancaruri pe baza de carne rosie.


CHATEAU BEL AIR
Chateau Bel Air este situat in Belves de Castillon, in apropierea Castillon de Bataille, la Est de renumitul areal bordelez, Saint Emilion. Proprietatea este situata pe locul unei capele, loc de odihna pentru pelerinii care parcurgeau drumul Camino de Santiago. Castelul dateaza din 1627 si este un "monument" de istorie. Asezat pe platoul calcaros la fel ca intreg arealul Saint Emilion, vinurile Chateau Bel Air se bucura de o pozitionare geografica privilegiata. Solurile sunt argilo-calcaroase si cuart, iar soiurile preponderent cultivate sunt: 80% Merlot ,15% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon. Varsta medie a podgoriilor este de 45 ani iar butoaiele sunt create din mai multe texturi pentru o mai buna exploatare a potentialului vinului.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...