Vin Rosu - Chateau Brillette - Moulis en Medoc 2016
91FM
91JS
91WE

Vin Rosu - Chateau Brillette - Moulis en Medoc 2016

Franta Bordeaux, Franta
Pret
157,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 7,00 RON 42,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata peste carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot

Chateau Brillette este un vin de culoarea rubinului obtinut din Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot si Petit Verdot. In nas se distinge maturitatea vinului prin notele fructelor negre coapte precum cele de coacaze, afine si prune completate cu tonuri de lemn dulce si vanilie. Gustul este bogat si complex cu taninuri moi si aciditate sublima. Finalul este catifelat, fructat si persistent.

Asocieri culinare: miel/vita la gratar, carne la cuptor, peste, branzeturi, salata de fructe

Temperatura optima de servire: 16-18 grade C

Potential de invechire: 13-14 ani


CHATEAU BRILLETTE
Brillete este una dintre cele mai renumite podgorii din regiunea Moulis en Medoc. Chateau Brillette apartine familiei Flageul din 1976. Doua generatii mai tarziu, pasiunea pentru vinul de calitate a ramas aceeasi. Moulis se situeaza in inima regiunii Medoc, pe malul stang al estuarului Gironde, acolo unde prind viata cele mai bune vinuri din lume. Solul argilos permite pastrarea naturala si constanta a umiditatii din so l, abs orbind in acelasi timp excesul de apa in perioadele ploioase. Pe o intindere de 40 hectare, Chateau Brillette are plantate: 48% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc di 3% Petit Verdot.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...