Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau Changyu Moser XV - Helan Mountain Range 2017
91FM

Vin Rosu - Chateau Changyu Moser XV - Helan Mountain Range 2017

China Ningxia, China
Cabernet Sauvignon
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini, nas dominat de note de cirese coapte si coacaze negre cu indicii de scortisoara continuat de un gust puternic aromat, elegant si savuros, iar postgustul este persistent, fin si fructat.

Temperatura optima de servire: 16-20 grade Celsius

Asocieri culinare: carne rosie, vanat, mezeluri fine, branza maturata, legume caramelizate

Decantare: +1 ora

Rated 3.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


CHATEAU CHANGYU MOSER XV
Chateau Changyu Moser XV se afla in provincia Ningxia, la vest de Beijing, cunoscuta ca fiind cea mai prestigioasa reginiune vitivinicola a Chine. Crama si domeniul isi trag radacinile din compania Changyu fondata in 1892 cand un diplomat chinez pe nume Zhang Bishi importa peste 500000 de vite de vie din SUA si Europa, si astfel punea bazele viticulturii chineze moderne. In 2013, Lenz Moser, un enolog austriac a carui familie a daruit artei vinificarii vinului 15 generatii, s-a alaturat proiectului. Din acel moment Chateau Changyu Moser XV a devenit un nume important pe piata internationala a vinului. Lenz s-a indreptat eforturile spre dezvoltarea plantatiilor, cupajare si invechirea vinurilor create, fapt ce a contribuit exponential la cresterea calitatii lor. Varful de lance al cramei il reprezinta Cabernet Sauvignonul care impresioneaza cu fiecare recolta.
mai mult...
Ningxia
Ningxia este regiunea vitivinicola din centru - nord al Chinei. Valea puternic irigata de Fluviul Galben la poalele Muntelui Helan s-a dovedit a fi cea mai promitatoare regiune producatoare de vinuri din China. Vom avea asadar o gama variata de vinuri de calitate in Ningxia, China obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon, Cabernet Gernischt si Chardonnay. Una din subregiunile terroir-ului Ningxia, Helan Mountain este foarte bine vazuta din anul 2003 cand a devenit prima apelatiune oficiala de vinuri din China. Buchetul de vin rosu cupajat Cabernet Helan Qing Xue Jia Bei Lan - 2009 a captat atentia la un targ international de vinuri unde a si castigat un trofeu important la Decanter World Wine Awards in 2010.

Marile case de vinuri de calitate cum ar fi Pernod Ricard si Moet Hennessy si-au manifestat interesul asupra acestei regiuni vitivinicole impreuna cu alti producatori importanti de vinuri din China. Lista de vinuri din China in regiunea Ningxia continua cu soiurile Chardonnay si Riesling. Mai nou, podgoriile din regiune si-au manifestat interesul de a experimenta cu soiul Syrah in productia de vin spumant.

In regiunea viticola Ningxia clima este continentala pe intreg arealul, cel mai apropiat ocean aflandu-se in vest la 950 km distanta.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Ningxia, China pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...