Château Cheval Blanc St. Emilion Grand Cru 1999 este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini obtinut din Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon. Parfumul din nas este complex si generos in tonuri de cirese negre, fructe de padure, ierburi aromatice, anason si indicii de fum. Pe palatin se distinge un gust dens si bogat iar postgustul este persistent, dominat de note fructate si subtonuri vegetale.
Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, vanat si produse de charcuterie.
Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.
Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.