Vin Rosu - Chateau Cheval Blanc - St. Emilion Grand Cru 1999
96DO
94JC
93FM
92CT

Vin Rosu - Chateau Cheval Blanc - St. Emilion Grand Cru 1999

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
3.259,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
1999
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Cutie
Da
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Château Cheval Blanc St. Emilion Grand Cru 1999 este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini obtinut din Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon. Parfumul din nas este complex si generos in tonuri de cirese negre, fructe de padure, ierburi aromatice, anason si indicii de fum. Pe palatin se distinge un gust dens si bogat iar postgustul este persistent, dominat de note fructate si subtonuri vegetale.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, vanat si produse de charcuterie.


CHATEAU CHEVAL BLANC
Château Cheval Blanc Premier Grand Cru Classé A, este una din cele mai renumite crame din lume situata in regiunea Saint Emilion, Bordeaux. Apelatiunea ofera vinuri rosii clasice de Bordeaux obtinute din Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Conform standardelor cramei, un vin rosu Château Cheval Blanc este dens si corpolent, maturat minim 10 ani in sticla.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...