Reserve Graves Rouge 2016 este un cupaj din 67% Merlot si 33% Cabernet Sauvignon de culoare rosu inchis cu reflexii rubinii in margini, nas expresiv de cirese, prune, zmeura si violete cu indicii de vanilie si piper, gust echilibrat, elegant, catifelat cu insertii de fructe rosii coapte, lemn ars si condimente, taninuri rotunde si fine lasand la final un postgust fructat si persistent.
Maturare: 6 luni in baric
Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, carne de miel si preparate din carne de vita si porc la grill.
Temperatura optima de servire: 16-18°C
Celebrele vinuri din Château de Respide reflecta fuziunea dintre traditional si modern.
Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.
Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.