Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau des Pelerins - Pomerol 2016

Vin Rosu - Chateau des Pelerins - Pomerol 2016

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Un Pomerol rosu-violaceu obtinut dintr-un cupaj savuros de Merlot, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Nasul ofera note intense de prune coapte si tonuri de baric in care se resimt puternic ciocolata, vanilia si cremenele. Este un vin suplu si elegant cu tanini catifelati si un gust dulceag de fructe coapte. Finalul este fin si persistent.

Asocieri culinare: miel, file de porc

Temperatura optima de servire: 18 grade Celsius


CHATEAU DES PELERINS
Chateau de Pelerins este un domeniu viticol din Pomerol, Bordeaux, al carui nume se trage de la pozitionarea pe ruta pelerinajului Camino de Santiago. Chateau des Pelerins se intinde pe o suprafata de 3,5 ha, si este in posesia familiei Egreteau de trei generatii. Aici vom gasi cultivate urmatoarele soiuri: 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon si 10% Cabernet Franc. Josette si Norbert au pastrat traditia locului, transmitand mai departe fiicei lor, Laetitia, cunostintele si pasiunea pentru viticultura. Vinul este maturat in butoaie de stejar si niciodata nu este filtrat. Acest detaliu explica eventualele depuneri ramase pe sticla, fapt ce nu altereaza deloc calitatea vinului.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...