Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau Kamnik - Single Vineyard Reserve - Ten Barrels Cabernet Sauvignon 2015
La concursul de vinuri The Balkans International Wine Competition 2018 acest vin a obtinut medalia de aur.
La concursul de vinuri Vino Ljubljana 2017 acest vin a obtinut medalia de aur.

Vin Rosu - Chateau Kamnik - Single Vineyard Reserve - Ten Barrels Cabernet Sauvignon 2015

Macedonia de Nord Skopje, Macedonia de Nord
Cabernet Sauvignon
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon premium de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini, nas generos dominat de note intense de fructe negre de padure si tonuri condimentate. Se deschide cu note de cirese negre, coacaze negre si mure acompaniate de ciocolata neagra, lemn dulce, mocha, menta, vanilie si piper alb. Gustul este complexsi echilibrat cu tanini rotunzi si fini, textura catifelata, arome bine definite de fructe si condimente, iar finalul impresioneaza prin savoare si persistenta.

Maturare: 23 de luni in baricuri din stejar american si frantuzesc

Pontential de invechire: 15 ani

Asocieri culinare: steak cu sos de piper si carne de vanat in sos picant

Temperatura optima de degustare: 16-18°С


CHATEAU KAMNIK
Chateau Kamnik este una dintre cele mai importante crame din Macedonia producand vinuri de cea mai buna calitate din soiuri locale si internationale inca din 2004. Totul a inceput cu un iubitor de vin din Skopje care din pasiune pentru licoarea lui Bacchus a reusit sa dezvolte o intreaga regiune in ceea ce astazi este Kamnik. Creatiile lui imbina trecutul si viitorul pastrand in viata povestea prin intermediul vinurilor obtinute. Incepand cu 2009 si pana in prezent crama a obtinut numeroase premii printre care medalia de aur la Vinalies International in Paris 2011, medalia de aur in Terravino Israel 2010 sau medalia de aur cat si trofeul regional pentru cel mai bun vin rosu din Europa Centrala si de Est la Awards (DWWA).
mai mult...
Skopje
Skopje este capitala Macedoniei si totodata o regiune viticola cu cele mai bune vinuri din Macedonia. Viile se intind in afara orasului Skopjie in timp ce cramele celebrelor vinuri rosii din Skopjie se afla in districtele istorice ale capitalei. Portofoliul de vinuri din Macedonia este obtinut in mare parte din soiurile autohtone: Vranec si Prokupec pentru vinuri rosii si Smederevka pentru vinuri albe. Lista de vinuri macedonene din Skpje este imbogatita de soiurile internationale: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Muscat Ottonel.
mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...