Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau Kamnik - Terroir Grand Reserva Vranec 2015
La concursul de vinuri Mondial des vins extremes 2018 acest vin a obtinut medalia de aur.
La concursul de vinuri Vino Ljubljana 2018 acest vin a obtinut medalia de aur.

Vin Rosu - Chateau Kamnik - Terroir Grand Reserva Vranec 2015

Producator CHATEAU KAMNIK
Macedonia de Nord Skopje, Macedonia de Nord

Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
16%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Vranec

Vranec 100% de culoare rosu rubiniu inchis, foarte dens, o caracteristica specifica soiului. Nasul fructat si condimentat prezinta note intense de mure, afine si prune cu indicii subtile de menta si vanilie. Gustul are o stuctura densa si catifelata cu un echilibru remarcabil intre aromele gemoase si de ciocolata neagra, lemn dulce si cuisoare. Postgustl este prelung si persistent cu accent pe fructe negre. Un vin splendid cu potential foarte bun de invechire!

Asocieri culinare: specialitati din carne rosie, vanat si branzeturi maturate dure

Maturare: 24 de luni in baricuri din stejar frantuzesc si american

Potential de invechire: 10+ ani

Temperatura optima de servire: 15-17 grade C

Timp decantare: 2 ore


CHATEAU KAMNIK
Chateau Kamnik este una dintre cele mai importante crame din Macedonia producand vinuri de cea mai buna calitate din soiuri locale si internationale inca din 2004. Totul a inceput cu un iubitor de vin din Skopje care din pasiune pentru licoarea lui Bacchus a reusit sa dezvolte o intreaga regiune in ceea ce astazi este Kamnik. Creatiile lui imbina trecutul si viitorul pastrand in viata povestea prin intermediul vinurilor obtinute. Incepand cu 2009 si pana in prezent crama a obtinut numeroase premii printre care medalia de aur la Vinalies International in Paris 2011, medalia de aur in Terravino Israel 2010 sau medalia de aur cat si trofeul regional pentru cel mai bun vin rosu din Europa Centrala si de Est la Awards (DWWA).
mai mult...
Skopje

Vinuri din Skopje

Skopje este capitala Macedoniei si totodata o regiune viticola cu cele mai bune vinuri din Macedonia. Viile se intind in afara orasului Skopjie in timp ce cramele celebrelor vinuri rosii din Skopjie se afla in districtele istorice ale capitalei. Portofoliul de vinuri din Macedonia este obtinut in mare parte din soiurile autohtone: Vranec si Prokupec pentru vinuri rosii si Smederevka pentru vinuri albe. Lista de vinuri macedonene din Skpje este imbogatita de soiurile internationale: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Muscat Ottonel.
mai mult...
Vranec

Vinuri Vranec

Vranec este un soi de strugure antic din care se obtin vinuri rosii cu arome intense de prune si cirese negre, coacaze negre, ciocolata, vanilie si indicii de menta. Vranec este cultivat in mare parte in Muntenegru si anumite regiuni din Croatia. Este adesea confundat cu soiul Primitivo datorita asemanarilor dintre cele doua.
mai mult...