Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau Kamnik - Winemakers` Selection 2017

Vin Rosu - Chateau Kamnik - Winemakers` Selection 2017

Macedonia de Nord Skopje, Macedonia de Nord
Merlot, Carménère, Vranec
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Merlot, Carménère, Vranec

Cupaj din struguri atent selectionati format din 40% Vranec, 40% Merlot si 20% Carmenere, culoare rosu rubiniu incantator, nas complex dominat de note de prune si cirese coapte, gem de capsuni, ciocolata si vanilie. Gustul are o textura catifelata, tanini moi si arome de fructe negre si condimente, iar postgustul se resimte prelung, savuros si usor piperat.

Maturare: 31 de luni in baricuri noi din stejar frantuzesc si american

Temperatura optima de servire: 12-15°С


CHATEAU KAMNIK
Chateau Kamnik este una dintre cele mai importante crame din Macedonia producand vinuri de cea mai buna calitate din soiuri locale si internationale inca din 2004. Totul a inceput cu un iubitor de vin din Skopje care din pasiune pentru licoarea lui Bacchus a reusit sa dezvolte o intreaga regiune in ceea ce astazi este Kamnik. Creatiile lui imbina trecutul si viitorul pastrand in viata povestea prin intermediul vinurilor obtinute. Incepand cu 2009 si pana in prezent crama a obtinut numeroase premii printre care medalia de aur la Vinalies International in Paris 2011, medalia de aur in Terravino Israel 2010 sau medalia de aur cat si trofeul regional pentru cel mai bun vin rosu din Europa Centrala si de Est la Awards (DWWA).
mai mult...
Skopje
Skopje este capitala Macedoniei si totodata o regiune viticola cu cele mai bune vinuri din Macedonia. Viile se intind in afara orasului Skopjie in timp ce cramele celebrelor vinuri rosii din Skopjie se afla in districtele istorice ale capitalei. Portofoliul de vinuri din Macedonia este obtinut in mare parte din soiurile autohtone: Vranec si Prokupec pentru vinuri rosii si Smederevka pentru vinuri albe. Lista de vinuri macedonene din Skpje este imbogatita de soiurile internationale: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Muscat Ottonel.
mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...