Vin Rosu - Chateau La Mission Haut-Brion - Pessac Leognan 1999
95FM
92CT
92JL
90ST

Vin Rosu - Chateau La Mission Haut-Brion - Pessac Leognan 1999

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
1.699,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
1999
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Cutie
Da
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Château La Mission Haut-Brion - Pessac Leognan 1999 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini obtinut din Merlot, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Nasul este intens si generos in note de ierburi uscate, trufe negre si fructe de padure acompaniate de indicii de espresso si mirodenii. Gustul are o structura catifelata iar postgustul este persistent si savuros.

Asocieri culinare: carne rosie, carne de vanat, platouri de branzeturi maturate dure si semidure si mezeluri fine.


CHATEAU LA MISSION HAUT BRION
Château la Mission Haut-Brion este o crama Grand Cru Classé foarte celebra localizata in regiunea viticola Pessac Léognan din Graves, Bordeaux. Alaturi de Château Haut-Brion, Lafite Rothschild, Mouton Rothschild, Latour si Château Margaux, Château la Mission Haut-Brion produce unele dintre cele mai scumpe si mai bune vinuri rosii din lume folosind soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot si Cabernet Franc.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...